話說岩岩外地返黎 完成左「0+3」個3終於可以出去堂食 決定食返餐好既 經朋友介紹下去左呢間位於上環既日本餐廳「Honjo」坐低先order左兩杯野飲傾下計先 朋友叫左杯cocktail 叫Amai 我就叫左杯梅酒 順帶一提呢度裝修好有格調 行摩登風格 約會同見客都同樣適合海鹽枝豆👍和牛👍鮮嫩既和牛配上開胃既醬汁 令人味蕾為之一振炸日式豆腐沙律👍外脆內嫩既炸日式豆腐伴以青瓜絲及蘿蔔絲等多種蔬菜絲 口感清新 各種手握卷物亦同樣出色 口感豐富有層次軟殼蟹天婦羅👍外脆內juicy 配埋青辣椒沙律醬好夾 中和左油膩感 粟米天婦羅👍天婦羅既口感鬆脆 粟米香甜和牛釜飯👍和牛既香氣配上口感香脆既飯焦 食到停唔到口燒油甘魚鮫👍很大的魚頭 魚頭既外層微烤至焦脆 魚肉鮮嫩多汁帶有油份 非常出色甜品Matcha lava👍抹茶心太軟既味道香濃 配上雲呢拿雪糕 好滿足值得一讚既係侍應們好專業 服務好好 每上一道菜都好詳細咁介紹 令我覺得d錢洗得好值得😂
Cocktail    -  Amai

Edamame