2023-12-19 15 瀏覽
上環日式Fusion菜 🌟 IKURA PUDDING三文魚子約克布丁 香脆嘅麵包布丁會搭着三文魚蓉加上配搭住Mascarpone cheese🧀外脆內軟嘅感覺加上三文魚子鮮味十足 🌟煎鵝肝 夢王卵鵝肝油香飽滿 有入口即溶嘅感覺 夢王蛋食落去有啲粟米味嘅感覺 甘甘甜甜 配上木魚絲 口感層次增加🌟 魚~ Sea GEMS食材選用咗馬友魚 魚皮煎得香脆 主要食到食材原先嘅味道 蘿蔔用高湯炆食到有兩種甜味🌟 牛~ TAPAN WAGYU牛味較濃嘅西冷 油脂感唔會太重唔會覺得好油膩嘅感覺 簡單嘅調味 食到食材嘅味道🌟 签飯~ KAMAMESHI用咗七星米黎做煲仔飯 同平時出邊食嘅唔一樣 飯身較為軟糯 但係做到有飯焦🤭🤭大閘蟹甘香 蟹黃拌飯簡直冇得輸味道 8.5/10環境 8/10推介程度8/10 📍肉料理とワインCARVING (上環)上環皇后大道中338號338 ApartmentUG樓1號舖
上環日式Fusion菜 [肉料理とワインCARVING]

師傳係擺盤上花咗好多心思 啱晒過嚟打卡📷
餐廳也提供Wine Pairing 啱晒邊飲酒邊吹吓水

CARVING TASTING COURSE
Tasting Menu ($688)

🌟 AMUSE-BOUCHE
第一道嘅開胃菜就係日本和牛他他 牛肉肉味香濃而且配搭住魚子醬係表面 令到牛肉鹹味增加提鮮🥳

🌟 IKURA PUDDING

🌟 签飯~ KAMAMESHI

味道 8.5/10
環境 8/10
推介程度8/10
📍肉料理とワインCARVING (上環)