餐廳: 稍息
資訊:

2024-03-16 53 瀏覽
襯住放假去咗一間令人放鬆嘅Cafe,昭和日系風格,仲有榻榻米座位🎎重點係一出地鐵站就到完全唔使驚蕩失路🤣✅松葉蟹膏甲羅燒飯三文魚子配蟹肉蟹膏,鮮甜十足🦀因為太好味勁快清咗,所以略嫌份量唔夠喉🤣✅壽喜燒汁慢煮牛柳慢煮牛柳口感軟嫩,Mix 埋蛋同壽喜燒汁,又係一道美食😌兩款主食都有日本蛋,蛋味相當濃郁🥚另外午市套餐有跟小食毛豆同茶碗蒸,整體嘅食物質素非常高質,即使係附送嘅小食都毫不馬虎,茶碗蒸好滑溜,毛豆有調味過🫛✅Americano咖啡酸度適中,容易入口☕️✅Matcha LatteLatte嘅圖案畫得好靚又有心思,望住呢杯藝術品,真係唔捨得飲咁快🍵抹茶控認證,好飲💛✅開心果巴斯克蛋糕見到有咁特別嘅開心果芝士蛋糕🍰梗係要試下喇!一食已經覺得好出色,尤其係夾埋面頭嘅奶蓋,夾埋一齊食幸福感滿滿🥰💛好味指數:4.9/5 💜回頭指數:5/5📍 稍息 (上環)上環永樂街77號OVEST地下1號舖

✅松葉蟹膏甲羅燒飯

✅壽喜燒汁慢煮牛柳
慢煮牛柳口感軟嫩,Mix 埋蛋同壽喜燒汁,又係一道美食😌
兩款主食都有日本蛋,蛋味相當濃郁🥚

✅Americano
咖啡酸度適中,容易入口☕️
✅Matcha Latte
抹茶控認證,好飲💛
✅開心果巴斯克蛋糕

💛好味指數:4.9/5 💜回頭指數:5/5

📍 稍息 (上環)
上環永樂街77號OVEST地下1號舖