Nissa la Bella (差館上街)

前菜既【𝐏𝐢𝐬𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝𝐢𝐞𝐫𝐞】我同男朋友都好鍾意!! 喺𝐟𝐨𝐜𝐚𝐜𝐜𝐢𝐚🍞上面鋪滿咗炒到好軟淋既焦糖洋蔥🧅配埋𝐨𝐥𝐢𝐯𝐞𝐬同鯷魚,係一道好開胃既前菜(꒪´꒳`꒪)跟住就係【𝐂𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡𝐲 𝐠𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐚𝐧𝐬 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝】係法邊豆同蘑菇既沙律黎,法邊豆比平時食開既爽脆,個𝐝𝐫𝐞𝐬𝐬𝐢𝐧𝐠都係酸酸地既,幾𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠~我地仲叫咗最鍾意既【𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐛𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐬𝐧𝐚𝐢𝐥𝐬】係焗田螺(๑❛ᴗ❛๑) 一上枱就聞到好香蒜蓉牛油味🧈,鍾意!!主菜我地就叫咗份魚【𝐌𝐨𝐧𝐤𝐟𝐢𝐬𝐡 𝐰/ 𝐚𝐢𝐨𝐥𝐢 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞】~佢地既選料都幾特別,用咗𝐦𝐨𝐧𝐤𝐟𝐢𝐬𝐡,配埋唔同既蔬菜同半熟蛋,感覺好健康𝐡𝐚𝐡𝐚𝐚𝐚其實重點係個𝐚𝐢𝐨𝐥𝐢 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞,係用咗蛋黃、蒜泥、檸檬汁同𝐨𝐥𝐢𝐯𝐞 𝐨𝐢𝐥整既蒜泥蛋黃醬🧄蒜泥味好出,配埋味道比較淡既𝐦𝐨𝐧𝐤𝐟𝐢𝐬𝐡好夾,係道幾有驚喜既𝐦𝐚𝐢𝐧(´ސު`) 食完份魚就叫咗個【𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧🧀】我最鍾意就係份羊奶芝士,餐廳幾細心放咗啲合桃碎係側邊,配埋果仁一齊食會冇咁膩雖然好飽但都係要食埋個甜品先走~叫咗佢地既𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞【

雖然好飽但都係要食埋個甜品先走~叫咗佢地既𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞【𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝐞𝐫𝐨𝐥𝐞𝐬】係個法式奶油酥皮泡芙,泡芙入面係三球雲呢拿雪糕,上枱時店員仲會問洗唔洗幫手淋朱古力醬🍫🫗,啲醬係𝐝𝐚𝐫𝐤 𝐜𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞黎,淋上雪糕都即刻結成硬既朱古力,落多啲都唔會太甜~
  • Pissaladière