【上環黃昏休閒下午茶chill chill🫧】/////放假想遠離市區體驗慢生活 走到上環一間木系咖啡店🍃人流唔少 外國人佔部分 同朋友坐近門口吹住涼風好舒服 忙裏偷閑🦦主食以漢堡同全日早餐為主 有多達10幾款( ̄▽ ̄).👉🏻黑豆漢堡配辣味薯條 ($128)包體軟熟 夾住大塊自家製黑豆扒 食到綿密黑豆蓉😗黑豆有甘味浮出 配搭他他醬、蘿蔔漬以及酸椰菜 多左酸甜味道中和得剛剛好~辣味薯條造型似薯片 好惹味🤭.👉🏻西冷牛扒法包三文治 ($128)法包有驚喜!!外層脆身 內裏煙靭🥖牛扒有少量燒汁 份量有好多 差啲食唔晒🤣另外加左牛油果感覺清新都幾夾.👉🏻Baileys Mocha Shake ($58)飲品口感厚實 朱古力咖啡融合左Baileys忌廉甜酒風味 朱古力味更香濃 唔會太甜😌.👉🏻Latte ($38)散發咖啡味同時充滿奶香 有拉花會更好🥹———📍Kaffeine (上環)上環蘇杭街108號地舖
【上環黃昏休閒下午茶chill chill🫧】
/////

👉🏻黑豆漢堡配辣味薯條 ($128)

👉🏻西冷牛扒法包三文治 ($128)
👉🏻Baileys Mocha Shake ($58)
👉🏻Latte ($38)
散發咖啡味同時充滿奶香 有拉花會更好🥹

———
📍Kaffeine (上環)
上環蘇杭街108號地舖
2023-11-12