知道上環有好多好高質既小店,今日特登去果頭覓食😌老公最鍾意食burger🍔行過文咸東街見La Casa Bistro,佢雙眼即刻發光🤩就係度開餐啦!! 我地嗌左個二人餐😍$208有咁多野食係港島地區黎講,真心好抵!! 🥗Appetizer雞肉蘋果沙律 or 芝士薯條🍔Burger or 🍝Pasta: Choose 25款burger (Royal US Beef Sirloin +$60)3款意粉(+$20)🍤Snack: Choose 2香脆薯角/日式炸雞/香脆雞翼/意式肉丸/脆炸蝦棒🥤飲品2罐大啡菇漢堡 依個二人餐咁多野食,揀番個無肉既burger自我感覺良好啲😊好欣賞大啡菇超級juicy,一咬爆汁💥加上軟軟既Feta cheese,大啡菇既鮮味更加突出!! 第一次食burger有粒粒合桃,同肉類未必夾,但同大啡菇就超級夾,食落好有咬口😬日式燒汁豬腩片漢堡豬腩片多到就快滿瀉,一咬啲豬腩片係後面跌曬出黎😂好彩跌落個兜度可以叉番黎食,仲見到有海量洋蔥(我至愛😍)日式燒汁甜甜地好惹味!! 好喜歡La Casa Bistro選用既包好軟熟,即使烘過,無論包面定包底都一樣咁鬆軟,仲食到好香

🥗Appetizer
雞肉蘋果沙律 or 芝士薯條
🍔Burger or 🍝Pasta: Choose 2
3款意粉(+$20)
🍤Snack: Choose 2
香脆薯角/日式炸雞/香脆雞翼/意式肉丸/脆炸蝦棒
🥤飲品2罐

日式燒汁豬腩片漢堡
豬腩片多到就快滿瀉,一咬啲豬腩片係後面跌曬出黎😂好彩跌落個兜度可以叉番黎食,仲見到有海量洋蔥(我至愛😍)日式燒汁甜甜地好惹味!! 好喜歡La Casa Bistro選用既包好軟熟,即使烘過,無論包面定包底都一樣咁鬆軟,仲食到好香既牛油味😋

小食方面揀左芝士薯條、香脆雞翼、脆炸蝦棒,熱氣野啱曬我😎特別喜歡芝士薯條🍟炸得恰到好處,外脆內軟,點埋香濃既芝士醬,正呀😍

食burger🍔🍟又點少得啤酒🍺老公見到依枝手工啤即刻雙眼發光,係咁話個樽好型好靚,飲完要放係屋企個飾櫃🤩Monkey King的確幾符合佢人物性格既🐒

原來Moonzen門神依個本地手工啤酒品牌都幾出名,招牌手工啤包括「雷公啤酒」、「玉皇大帝 IPA」、「嫦娥巧克力黑啤」,個個名都不同凡響‼️老公揀依枝「孫悟空琥珀啤」Amber Ale 由五種不同既大麥製成,飲落有好香濃既焦糖麥味😋Aftertaste 仲有淡淡既水蜜桃🍑芳香,好match孫悟空大鬧天宮、偷食蟠桃既故事🤣的確有意思👍👏
二人餐
2020-10-04