2021-06-30 80 瀏覽
上環有好多好有特色嘅小餐廳,包括呢間好有英國風情🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 首先要讚下佢嘅裝修,門口出面個門牌好特別,再加上位置喺上環既小街入面超配合😝 咁啱今晚嚟就唔係好多人,靜靜地坐得好舒服😌 𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙀𝙜𝙜 𝘽𝙚𝙣𝙚𝙙𝙞𝙘𝙩平時Egg Benedict就食得多啦,呢個就比較特別少少,上邊會有啲黑松露襯托下,幾正😋 另外都配埋粗薯條同埋配菜,份量啱啱好👍𝙎𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤呢個Risotto都幾值得推介,材料好豐富,有各式各樣嘅海鮮,有時覺得食risotto比較咸,但係呢個就啱啱好,唔錯👍 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩開頭見到餐牌寫呢個以為係蝦多士😂 點知原來係蒜蓉蝦配多士🤣🤣 不過都幾好食,啲toast好脆😍 另外都點左兩杯嘢飲 🍷🍹 其中一杯係 𝙋𝙞𝙣𝙠 𝙇𝙚𝙢𝙤𝙣𝙖𝙙𝙚,啱晒係呢個咁熱嘅天氣飲。另外一個係手工啤𝙁𝙖𝙩 𝙎𝙞𝙪 𝙔𝙖𝙪 🍺 兩個都唔錯 🍻

𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙀𝙜𝙜 𝘽𝙚𝙣𝙚𝙙𝙞𝙘𝙩
Black  Truffle  Egg  Benedict