2021-08-17 89 瀏覽
平時都好少食印度菜,今次揀左上環幾有口碑嘅印度皇體驗下😝點餐後店員送左胡椒餅及雜菜餅比我地🥰胡椒餅食落有少少似薯片但無咁脆🧐搭配薄荷醬/酸梅醬🔆香辣鬆化胡椒餅$𝟚𝟙印度版pizza😂將佢切成幾等份,然後打平放入口。雖然佢用左好多香菜香料,但因為仲有粒粒蕃茄,中和左d香料味,較易入口🔆香燒春雞$𝟡𝟚 四件雞用鐵板送上🍗滋滋聲熱辣辣,店員為我地擠上檸檬汁。食落就是烤雞的味道,有用香料醃製過,咬落是那種烤過偏乾一點的肉質。🔆酥炸奶酪球$𝟟𝟝 跟我想像不太一樣😂食落好輕芝士味,就好似只係食緊芝士嘅質感🧀經老闆提醒,原來係要沾薄荷醬/酸梅醬一齊食,果然好味得多🤣🔆香滑馬沙拉雞$𝟡𝟠 集合多種香料而成的印度咖喱雞,不太食到辣味,味道幾貼合香港。雖然雞件沒有很滑,但無骨份量多,食落亦相當惹味😚🔆芝士烤餅$𝟛𝟞 本身未有飽嘅感覺,但食左一塊即刻有飽足感🤣餅皮的夾心內是芝士,味道無好濃,但厚身得來幾煙韌👍🏼可以用黎沾馬沙拉一齊食🔆椰青$𝟜𝟚 超大個椰青🥥印度菜都偏向用較多香料,味道濃,配d清涼飲料會食得舒服點。飲完仲可以刮埋d椰肉😆埋單之後店員仲送上甜品😳原本以為係椰汁西米露,但入面無西米🙈椰味好濃仲食
平時都好少食印度菜,今次揀左上環幾有口碑嘅印度皇體驗下😝
香辣鬆化胡椒餅

芝士烤餅

🔆芝士烤餅$𝟛𝟞
椰青

🔆椰青$𝟜𝟚

埋單之後店員仲送上甜品😳原本以為係椰汁西米露,但入面無西米🙈椰味好濃仲食到有椰子🥥

老闆識聽同講少少廣東話,主動提醒我地邊兩道菜味道相近,可以叫其他試唔同味,亦會主動問我地好唔好食😆星期五晚可能受疫情影響,客人寥寥可數,希望佢地頂得住🥲
香辣鬆化胡椒餅
香滑馬沙拉雞