2018-11-27 2447 瀏覽
上環中一個小角落************************又到blue Monday, 係時候又要食好嘢慰勞下自己啦。從上環站出嚟對面馬路,就搵到呢一間細細哋嘅餐廳。餐廳外形唔起眼,入到去氣氛就 有柔和的色調配上木係嘅傢俬令人哋有家嘅感覺,唔通呢啲就係傳說中嘅小確幸?睇完個menu之後,我同朋友就嗌嘢食啦。🍴香蒜白酒煮大蜆多士花甲喺白酒同埋蒜蓉烹調之後好嫩口蜆肉好乾淨,冇沙嘅,配搭嘅麵包十分之脆口,配合嫩滑嘅蜆肉令人哋齒頰留香😋😋🍴小食拼盤拼盤入面有煙三文魚,香腸,parma Ham, 佢嘅伴碟好用心好似一盤藝術品, 而且佢擺嘅位置都係有諗過嘅,客人食嗰啲就可以一層一層顺次序咁樣食🍴 蟹肉餅配芫茜蛋黃醬蟹肉餅再配合呢一個蛋黃醬,炸到好香脆而蟹肉都夠多夠綿密,而且大大粒非常之好,咬落去嘅時候仲有一條條蟹肉真係落足料㗎😋上環呢一間鋪頭仔,真係十分值得一試,相對於其他意大利餐廳佢價錢比較親民,雖然份量就比較滴式,但係你食完之後你會鍾意佢哋㗎。
上環中一個小角落

************************

從上環站出嚟對面馬路,就搵到呢一間細細哋嘅餐廳。

睇完個menu之後,我同朋友就嗌嘢食啦。

🍴香蒜白酒煮大蜆多士

花甲喺白酒同埋蒜蓉烹調之後好嫩口

🍴小食拼盤

有諗過嘅,客人食嗰啲就可以一層一層顺次序咁樣食

🍴 蟹肉餅配芫茜蛋黃醬

蟹肉餅再配合呢一個蛋黃醬,
炸到好香脆而蟹肉都夠多夠綿密,

2018-11-26