2023-06-07 189 瀏覽
上水日式拉麵舖唔係好多,喺馬會道十字路口見到一間日式拉麵店一鳴,一直都想試,但每次行過都見到好多人排隊,今次特登平一利息,好彩真係冇咁多人,如果假日嘅話就應該要排吓隊。呢度坐得都幾舒服,餐廳裝修都幾精緻,上一大班朋友嚟吹水都OK,環境唔會話太靜,都可以傾得幾舒暢!首先梗係要叫返碗拉麵,由於今日好肚餓關係,我叫咗好多嘢食,叫咗黑蒜豬頸肉拉麵,仲嗌左芽菜同埋一隻蛋!超豐富好正!碗拉麵都真係味道唔錯,豬頸肉都幾淋身!我仲跟埋餐,加左份炸雞同埋抹茶波子汽水,抹茶波子汽水真係第一次聽,味道真係幾好飲,抹茶味幾重幾得意,下次會再飲!同埋叫咗個炸雞,熱辣辣真係好好食!唔算好厚炸粉肉質都算嫩滑!不錯不錯!!!