2023-03-13 91 瀏覽
因為平日嘅關係,同屋企人近近地喺附近食飯。由於好耐冇食拉麵,所以就提議去一間就近嘅拉麵餐廳, 之後就揀咗呢間一鳴屋台料理。其實呢間嘢之前睇住佢裝修,但一直都冇機會入去嘗試。 點知試完真係有啲後悔自己唔早啲嚟, 原來上水都可以食到咁高質嘅拉麵。首先我同屋企人各自點咗一個拉麵, 因為好耐都冇食辣嘅關係咁我就點咗呢一個赤辛拉麵, 而屋企人就分別點咗黑蒜拉麵同香菜拉麵。個拉麵上嘅時候其實都有啲驚,因為見到佢紅卜卜咁,驚會辣到食唔到。但結果有啲出乎意料,因為個拉麵嘅辣度,其實都幾啱啱好唔算話好辣。 對於平時喺譚仔食小辣嘅我來講完全冇問題。整體嚟講, 個拉麵嘅水準都非常高, 個面好食之餘,啲配料亦都好足。至於屋企人點咗嘅黑蒜拉麵同香菜拉麵,聽佢哋講亦都唔錯,尤其係香菜拉麵, 絕對滿足到愛茜人士嘅口味。除咗拉麵之外我哋點咗一啲其他嘅小食, 例如呢一個炸魚仔, 成條魚炸得好鬆脆好香。個人非常之鍾意呢一個雞肉拼盤, 因為佢一次過有晒,雞翼,雞腎,雞丸,雞串,雞皮, 仲配埋日本生雞蛋去點個雞串食。一過滿足幾個願望,性價比非常高,10分推介。除此之外亦都點咗一啲日本小 番薯, 同秋葵, 食落去都不過不失,有
因為平日嘅關係,同屋企人近近地喺附近食飯。

其實呢間嘢之前睇住佢裝修,但一直都冇機會入去嘗試。
拉麵

一過滿足幾個願望,性價比非常高,10分推介。
除此之外亦都點咗一啲日本小 番薯, 同秋葵, 食落去都不過不失,有返咁上下水準。

同屋企人分別點咗兩杯燒酌梳打,同一杯無酒精既梳打, 配燒烏拼盤同其他串燒一流。
最後埋單每人大約二百蚊左右, 係上水黎講雖然唔係一個平嘅價錢, 但係食物質素真係好高同好豐富。
呢間嘢真心唔錯,下次會再同屋企人再黎。
赤辛拉麵
香菜拉麵