2023-12-13 124 瀏覽
今次我去咗一家小店,佢哋手工雪糕嘅名聲響晒整條街。行入去,冷氣夠勁,夠晒涼,正!跟住我就點咗份最hit嘅「三重開心雪糕卷」。嚟啦,講真,個雪糕卷送上嚟時,個樣靚得嚟夾心👀。咬落去,個開心果味真係夠晒香,有種怪咗「正炸」嘅感覺!啲雪糕質感勁creamy,滑得嚟不停想再有多啖。而個雪糕餅皮香脆,正正係我鍾意嗰種熟悉嘅甜味🍰。同埋個底嗰啲開心果粒粒,加咗啲咬口感,令整件事簡直perfect到不得了。真係食完心情都開心啲😄!我個人對甜品要求狠啲,但係今次,手抖心跳嘅推薦!冇得輸,滿足到我哋嗰啲愛試新嘢又講究味道嘅食客。下次仲會再戰,想知道佢哋下一個創作會唔會再正到爆燈呢!🍦🌰🎉