2016-11-29 681 瀏覽
屯門三聖村出名食海鮮, 好多人都慕名而來!!我都一樣, 約齊朋友黎食個海鮮午餐~~呢度既餐廳都係提供茶水, 小菜及小炒;要食海鮮就要出去海鮮檔度親自揀選, 再拎黎餐廳加工製作"*今次就揀左幾款海鮮, 拎黎呢間【泰海鮮】度加工!!!佢地明碼實價咁例明加工項目同價錢, 亦都非常合理的~~首先點左個青山灣小炒皇;入面有魷魚, 魚乾, 蝦乾, 腰果, 黃椒及韭菜, 炒得好夠火喉~用黎佐酒非常正!!!另外仲點左個鳳梨鮮排骨;份量都唔少, 甜酸味道適中, 排骨肉質鬆化有咬口!!!而且呢道菜式一定要出街食先夠風味~~海鮮話咁快上台啦!!!!一斤十両既九節蝦份量好多, 而且一定係白灼最好食~~九節蝦雖然唔大隻, 但係細細隻先係最鮮甜美味;只需要兩三下手勢就可以將蝦肉取出, 蘸埋辣椒豉油就夠惹味!!!同時又唔會搶走本身既鮮甜味"*登登登, 5隻鹽油焗奄仔蟹都上埋台啦~~鐘意食膏蟹既人一定識食奄仔蟹, 今次仲用鹽油黎焗, 可以迫出蟹膏蟹油香!!!店家亦已經斬開一半上碟, 食起上黎就方便D 唔識拆蟹既人~~一打開蟹膏就已經湧出, 蟹油都流緊出黎~~黏黏質感既黃色蟹膏就最香最濃味, 食落漿住個口腔既感覺好正!
屯門三聖村出名食海鮮, 好多人都慕名而來!!

我都一樣, 約齊朋友黎食個海鮮午餐~~
呢度既餐廳都係提供茶水, 小菜及小炒;

要食海鮮就要出去海鮮檔度親自揀選, 再拎黎餐廳加工製作"*
今次就揀左幾款海鮮, 拎黎呢間【泰海鮮】度加工!!!

佢地明碼實價咁例明加工項目同價錢, 亦都非常合理的~~
青山灣小炒皇
首先點左個青山灣小炒皇;

用黎佐酒非常正!!!
鳳梨鮮排骨
另外仲點左個鳳梨鮮排骨;

份量都唔少, 甜酸味道適中, 排骨肉質鬆化有咬口!!!

而且呢道菜式一定要出街食先夠風味~~
白灼九節蝦
海鮮話咁快上台啦!!!!

一斤十両既九節蝦份量好多, 而且一定係白灼最好食~~
九節蝦雖然唔大隻, 但係細細隻先係最鮮甜美味;

同時又唔會搶走本身既鮮甜味"*
鹽油焗奄仔蟹
登登登, 5隻鹽油焗奄仔蟹都上埋台啦~~

一打開蟹膏就已經湧出, 蟹油都流緊出黎~~

黏黏質感既黃色蟹膏就最香最濃味, 食落漿住個口腔既感覺好正!!!

而蟹肉都好嫩滑, 一D都唔鞋身, 熟得剛剛好"*
呢度既小炒好夠火喉, 下次一定要叫多D朋友黎就可以買多幾款海鮮啦~~

真係平有平食, 貴有貴食, 海鮮呢樣野真係令人流哂口水架"*
2016-11-12
青山灣小炒皇