2022-05-01 106 瀏覽
唸住去行水塘 行之前當然係醫下個肚仔先啦😎😎 唔會熬餓去行嫁🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️係朗屏附近穩左呢間台灣小食 打開菜單會見到四葉草🍀推介 叫左2個麵 一個小菜 外加一碟餃子🥟 2個人份量啦🤤🤤三盛紅燒牛肉麵 🍜$75三盛包括腱心牛肉、牛丸、牛腩三款😂 起初以為牛丸會係平時打邊爐果種 但係又唔係wor 好明顯牛丸係自製👍🏻😆 都幾彈牙 而牛腩算煮得入味 相對黎講都算合格 呢碗麵算有特別但係唔算突出 紅燒腱心牛肉麵🍜$65相對於❤️‍🔥紅燒腱心牛肉麵我自己個人覺得湯算淡 湯底望落都比較清 但都飲得出有牛肉味 不過唔濃郁 🥩另外可能腱心牛肉都唔係我鍾意果種 可能真係我太重口味啦🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 整體都覺得淡 至於麵方面算彈牙唔會太霖 可以接受嘅範圍煲仔.塔香三杯雞🐔$52算幾有火候🔥 好明顯係用煲仔整🍲好濃鑊氣 但d雞🐔又真係好多油 而且有一兩塊有血絲 唔太敢食太多 因為驚唔熟 🤦🏻‍♀️ 另外d🧅洋蔥都幾多下 其中塔香就一般般聞到香草🌿味 最重可以知道就係麻油味道好濃 一試就出曬黎 呢個小菜調味方面可以接受現做煎餃子🥟$28(4隻)現煎餃子就係我朋友仔最愛 佢話好難得煎到裡面有水分💧外皮脆口 我自己

三盛紅燒牛肉麵 🍜$75

紅燒腱心牛肉麵🍜$65

煲仔.塔香三杯雞🐔$52

現做煎餃子🥟$28(4隻)
現煎餃子就係我朋友仔最愛 佢話好難得煎到裡面有水分💧外皮脆口 我自己個人就比較中意餃子🥟內外都煎到乾身 脆口最好 唔知你地鍾意❤️邊款口感呢
紅燒腱心牛肉麵
三杯雞