依間火鍋店真係好高質,價錢好合宜,因為依三個星期都有朋友生日,大家又想打邊爐,所以兩次都由我帶左黎依間食,大家都超中意!牛頸脊唔係講笑,準備功夫都好抵讚,好多火鍋店放上枱之後啲肉都仲係硬崩崩仲有冰粒,依度係好新鮮,血紅色,就咁望上去都吸引過人,食落口就更加唔洗講,一個字就係「抵」自家製雲吞(左)+自家製墨魚餃(右)我平時打邊爐都好中意食手打丸,佢地真係好「有料」啲餡好足,粒粒都好爽口彈牙勁好食,如果唔係因為食太多會飽到食唔落其他野既話我唔介意全晚整係食丸哈哈。🍽 活魚刺身二食佢一盤捧出黎,氣勢都勁過人,完全唔係一般刺身店既質素,只係賣相已經超過曬,切得好靚,片片都好平均,然後又勁鮮甜,真係食得勁開心,上左枱之後你一塊我一塊,迅速已經沽清左🍽 椒鹽骨打邊爐唔少得香口野,還惦都食得咁邪惡,我同朋友仔決定豁出去,想食就叫,果然依個椒鹽骨冇令我地失望,上枱已經香到爆,咬落好鬆脆,都係果句,如果食完唔會飽到食唔落野我真係好想叫多幾碟🍽 鱔片其實好多火鍋店都好少有得叫鱔片,至少我去過既比較少,今次見到即刻叫左兩碟,啲皮又好食,肉又鮮甜脆口,正正正不瞞大家,下個月我屋企人生日,如果咁好彩到時都唔洗封

牛頸脊

自家製雲吞(左)+自家製墨魚餃(右)
自家製雲吞+自家製墨魚餃

🍽 活魚刺身二食

🍽 椒鹽骨

🍽 鱔片

不瞞大家,下個月我屋企人生日,如果咁好彩到時都唔洗封晚市,我打算又去多次kekekeke
2021-03-12
自家製雲吞+自家製墨魚餃