2023-07-16 149 瀏覽
熱到想死嘅七月, 唔係出汗咁簡單, 係出屍油, 香港簡直係去咗非洲咁熱!🌞🌞🌞💯💯以前食飯都會喺周圍搵下有乜新嘢試, 現在熱到咁周圍都唔想去,直接就去啲有信心又一落車就可以行入去嘅餐廳食。現在食🦑🦑🦑海鮮習慣了一係入三聖一係入火炭呢間Drink氣鍋!🐠🐠當然三聖多好多海鮮選擇, 但入火炭我都一早叫店家攞定一D特別想食嘅海鮮, 加上佢哋有D特別做法, 講真永無甩漏!🙆🙆😏自己早到, 當然飲住先食住等, 整左杯🥃Sake Cocktail 跟🐙海胆墨魚條刺身, 相當0K嘅配搭。👌👌人齊就再嚟個生煎墨魚餅, 好食又不太大份, 剛好! 💥💥🦞🦞🦞叫左隻細長腳蟹, 剛好夠4人, 跟住原來佢哋有個芫茜牛肩胛卷, D朋友唔啱, 自己嚟, 超爆一芫茜味呀! 推介之一👍👍👍海鹽蒸馬友, 上面放雞樅茵, 又係另一好味嘅餸!🐚🐚今晚粥底係紫菜鮮蜆肉十六殻粥! 外面真係少有, 超甜, 有誠意🎈🎈🎋🎋🎋甜品有班蘭法式燉蛋, 超香班蘭味, 好滑, 信我,你會唔夠叫多2個的!🔦🔦🔦餐廳又有琴又有咪, 唔明點解唔揾D人嚟唱歌比人聽, 我提意左, 希望會做啦! 我一定會成日嚟食飯聽歌(如果好聽嘅話)😆😆

人齊就再嚟個生煎墨魚餅, 好食又不太大份, 剛好! 💥💥

海鹽蒸馬友, 上面放雞樅茵, 又係另一好味嘅餸!

海鹽蒸海馬油
生煎墨魚餅