2020-01-07 161 瀏覽
星期四同朋友去左淘大睇完戲,之後去左搵下有咩野好食。淘大近幾年來多左好多唔同種類的餐廳,有日式、韓式、西式等,最後我地簡左西日合壁的餐廳 - 『SuperNormal』。『SuperNormal』有好多餐種選擇,不知如何入手,所以簡左相對上多野食同便宜的二人餐。餐飲點了咖啡同喝下去十分清新的凍檸茶。是日餐湯係滑一滑的忌廉湯,飲落粟米味幾濃又帶點甜味,十分適合連同好食又香脆的蒜蓉包一齊食用。法式牛仔批,外面用左酥皮,牛肉口感似午餐肉,十分特別。日本池魚仔,池魚仔炸到好似薯條咁香脆好味,但唔好因為好食而食得太快,因為入面有好多骨,要小心魚骨梗喉!燒刺身級油甘魚配飯團。魚排肉身厚、飯團結實飯粒粒粒分明,它們配上特製醬汁和檸檬汁食用,會有不錯的效果。帶子龍蝦汁意大利飯。帶子大大粒,而龍蝦汁意大利飯很濃很入味,但食左幾口飯之後,味覺會開始麻目。所有料理配搭特別,一D都唔普通。

餐飲點了咖啡同喝下去十分清新的凍檸茶。

法式牛仔批

法式牛仔批,外面用左酥皮,牛肉口感似午餐肉,十分特別。
日本池魚仔

燒刺身級油甘魚配飯團

帶子龍蝦汁意大利飯

所有料理配搭特別,一D都唔普通。
2020-01-02
法式牛仔批