2019-07-01 35 瀏覽
近排飯局特別多,又出街食好西。今次過海食,因為朋友介意銅鑼灣有間餐廳無論食蠔定係食主菜都咁正!要去到銅鑼灣德信街,經大路行去都吾遠。去到揾都好易,門面裝修都用左心思。入到去仲有一幅應該由酒箱砌出來的特色牆,十分有品味,正!見到有吾少女仔都係到影相打卡!間店有提供叫一支酒可以換購生蠔優惠,睇落好平。可以叫來慢慢傾偈,嘆下酒。不過老婆唔舒服,今次就主要試熟食,所以留反下次先再‘蠔’啦!我睇完個餐牌後,決定叫個羊架,海膽多士,清酒煮蜆,仲有一杯梳打。朋友個D我就吾多作介紹啦。其實我想試下其他,但應該食吾落。海膽多士,當然要用厚多士先好食,上面仲有一層厚厚芝士,仲要加上最愛海膽,你地睇相都應該流晒口水呢!食落有勁香濃既芝士味,真係好好食,仲可以拉好長既絲。如果多少少海膽就更完美!清酒煮蜆,雖然碟蜆好易煮,但係如果原材料吾生鮮,咁就一定吾好食了。睇落隻隻蜆都好大隻,D肉都好肥好厚,煮過都吾會縮水,咁就知係好野。食落仲要多汁,又嫩口。重點係無沙!羊架,真心大力推介紹,雖然等左好久,但係到你食過就知值得,因為真係慢火燒出黎!羊肉嫩口多汁,又吾膻。重點仲要配埋佢D薄荷醬超一流,食落口好清新,食完全碟肉
近排飯局特別多,又出街食好西。

芝士海膽多士

白酒煮蜆

威爾斯羊仔架

羊肉嫩口多汁,又吾膻。重點仲要配埋佢D薄荷醬超一流,食落口好清新,食完全碟肉加炸薯都吾會有頂住D感覺,佢仲好好有少少沙律陪碟,好正,下次都會再食多一次。
葡萄梳打

最後仲有好懷舊既提子梳打,好有童年飲提子汁既感覺!不過都係飲返杯酒最正,今次就唔好引我老婆住,留返下次啦!
2019-06-23
芝士海膽多士