呢啲咁少女既餐廳,就當然唔係我話要食,比女朋友拉黎陪佢食,佢話想試好耐,其實都開左好幾年,佢都的唔起心肝黎試,之前排隊排到好誇張,依家都熱潮過左,好彩唔洗排。原來呢間店係台灣餐飲界名媛楊秀蓉所開,羅志祥小豬都有份投資,係台灣都好火紅既一間CAFÉ 。餐廳環境又冇影到,不過成間店都好粉紅色,用張食物相都見到啲凳都係兔仔耳造型,好明顯為女士打卡而設計。食物選擇唔係太多,靜係影低左我地食果幾樣Pop Pop $58一杯用Icecream Milk打成既Milkshake,用上原味雲呢嗱,配上浮誇造型,女士用黎影相一流,但至於味道,就係一杯好普通既雲呢嗱雪榚奶昔,收成$58,真係……好無奈。明太子意大利麵 $98聽聞係黎呢到必點,明太子份量夠哂多,每一條都一定掛到汁,麵質正常,cream亦夠多,$98黎講都OK既,不過不失。綿綿珍珠奶茶鬆餅 $88又係珍珠奶茶,因咩事乜都要加珍珠,不過女朋友中意都冇計。一份都幾大個,啲cream同珍珠平均咁分係每一格,雪糕係珍珠奶茶味,唔會話好甜,而個窩夫我地+$15升級麻糬餡,但好失望,成個窩夫蛋香味欠奉,食落冇咩味,食落空氣感好強,烘得唔夠時間完成唔香脆,

餐廳環境

食物選擇

唔係太多,靜係影低左我地食果幾樣

Pop Pop $58
Pop Pop

明太子意大利麵 $98
明太子意大利麵
明太子意大利麵

綿綿珍珠奶茶鬆餅 $88
綿綿珍珠奶茶鬆餅

又係珍珠奶茶,因咩事乜都要加珍珠,不過女朋友中意都冇計。一份都幾大個,啲cream同珍珠平均咁分係每一格,雪糕係珍珠奶茶味,唔會話好甜,而個窩夫我地+$15升級麻糬餡,但好失望,成個窩夫蛋香味欠奉,食落冇咩味,食落空氣感好強,烘得唔夠時間完成唔香脆,味道全靠雪糕同埋cream支持,但窩夫係佢成間餐廳既生招牌,做到咁,好令人失望,我就覺得完全唔及格。

一間女生們會中意黎同閨蜜黎既café,打下卡,影下相,呃下like,我地男生們係唔適合黎,而以食物質素黎講,都真係好低,女友唔好再拉我黎
2018-10-30