Hello 大家好👋🏻!今日我嚟到位於太子嘅「2 Soon Cafe」。 有朋友介紹呢間新開嘅Cafe, 話佢好有特色。 我呢啲偽文青點都要試下嘅,睇下間嘢真係有特色還是我朋友嘅眼光獨具特色😅。今次同大家分享一下佢哋嘅主菜、甜品,當然唔少得果杯啡啦。 分享食物之前,我想回應下, 我證實到我朋友講嘅嘢係啱嘅, 佢哋嘅裝修佈置有濃厚嘅沙漠風格,恕小弟見識淡,從未見過有Cafe會同沙漠扯上關係😆。感覺好新鮮好開心。美食攻略:除咗裝修環境特別之外,佢哋嘅食物都真係好有意思😌。「牛肋條芝士鍋貼腸粉」😍,邊有Cafe會Serve 腸粉架,真係顛覆我三觀呀😅。不過又真係幾好味, 芝士配牛肋條本身已經好夾,加埋隻溫泉蛋令到個醬汁更Rich, 而腸粉可以完完全全將啲醬汁掛起,咁新穎又有智慧嘅做法真係值得大讚😋。 佢地嘅「黑松露忌廉貓耳朵」都值得推介,黑松露夠香,當中配有香菇、番茄、菠菜苗,令到個忌廉汁無咁膩。而貓耳朵粉嘅形狀及大細完全承載忌廉汁,真心感受到佢地設計菜式嘅心思。至於甜品,我哋試咗個西班牙油炸鬼, 配上佢哋自家製嘅莓果醬,嘩… 連我呢個平時唔多食甜品嘅都食到Lam Lam脷你就知咩事啦😆。佢

美食攻略:
佢地嘅食材特別, 佢地真係一間好特別Cafe嚟嘅,所以點少得我至愛Dirty, 同行友人就試咗杯Matcha Dirty。 令呢個奇妙的沙漠Cafe旅程劃上完美的句號😋。

美食指數:5🌝最高
味道:🌝🌝🌝🌝🌝