2018-04-07 82 瀏覽
今次同喺比利時讀書嘅表姨甥黎大圍食個甜品。原來喺比利時基本上係冇齋食甜品嘅糖水舖,如果你要食甜品,就只可以去正式嘅餐廳食成set嘅dinner, 到最後先可以order甜品,而且仲好貴,所以變相係少左機會食。我表姨甥佢近一年來番過黎3幾次,不過都冇食過夏雪,今次特登帶佢黎食下。我地差唔多10點先入座,不過今晚唔係好多人,一入到去就有位。表姨甥一見到個menu就兩眼發光,樣樣都想試,不過佢最後都係揀左佢最鍾意嘅朱古力:魔鬼窩夫。叫完都要等15分鐘先到架,傾住計等就岩晒。一黎到,大家都驚嘆左一下,因為擺得真係好靚,賣相好吸引。而最重要唔係得個靚字,個心太軟勁爆漿,而且唔會太甜,食到唔停得口!個窩夫都好鬆化,配埋朱古力雪糕一齊食,一啲都唔腬,真係好正呀!我個表姨甥雖然食得多比利時朱古力,但都表示非常欣賞呢份魔鬼窩夫,佢仲差啲想用脷lam埋隻碟!呢間值得再試!
今次同喺比利時讀書嘅表姨甥黎大圍食個甜品。原來喺比利時基本上係冇齋食甜品糖水舖,如果你要食甜品,就只可以去正式嘅餐廳食成set嘅dinner, 到最後先可以order甜品,而且仲好貴,所以變相係少左機會食。

魔鬼窩夫
2018-03-27
$60 (宵夜)
魔鬼窩夫