以前隔一段時間都會去德美食日本野,貪佢性價比高。不過自從寶琳果間冇左之後就冇再食,難得星期二係觀塘做完野,就去試下呢間分店。我地見到menu有二人餐($358),啱哂好餓唔想諗野既我地。入面有多款野食。.前菜有煙三文魚和風沙律,沙律菜夠新鮮,配埋沙律醬夠哂開胃!另外仲有帶子裙邊,呢個食落有驚喜,加埋個汁酸酸甜甜幾惹味。壽司剌身方面就有四塊厚切三文魚同兩塊油甘魚壽司~厚切三文魚夠哂肥美!平時好怕油甘魚一咬會有腥味,但呢個厚身得黎唔腥,食落帶點甘甜。.燒物我地揀左三文魚鮫腩,十分有驚喜👍🏻魚身瀟上少少鹽燒,令魚肉味道更加提升,皮脆但魚肉好嫩,入口即溶,魚油封哂係魚身入面,食完個嘴成口魚油香😍.主食我地揀左日式炒飯同野菜牛肉鍋。牛肉鍋既牛肉份量超級多,牛肉都好嫩滑,壽喜燒湯汁比較濃,個人好推介炒飯加入少少湯汁,兩者既味道都好夾。而炒飯入面既蝦肉終於唔係出面食既急凍野,蝦味濃、肉質爽彈🦐.講到呢度,其實仲未食哂,仲有個天婦羅拼盤,入面有大蝦 2 隻、茄子、番薯、南瓜同冬菇各一。個人好鐘意大蝦天婦羅,入面蝦肉都係好爽彈新鮮,外皮脆身。.最後仲有個味噌湯同甜品(泡芙),為今餐畫上完美句號。味噌湯有

精選二人餐

前菜有煙三文魚和風沙律,沙律菜夠新鮮,配埋沙律醬夠哂開胃!

另外仲有帶子裙邊,呢個食落有驚喜,加埋個汁酸酸甜甜幾惹味。

三文魚鮫腩

燒物我地揀左三文魚鮫腩,十分有驚喜👍🏻
日式炒飯
野菜牛肉鍋

主食我地揀左日式炒飯同野菜牛肉鍋。
而炒飯入面既蝦肉終於唔係出面食既急凍野,蝦味濃、肉質爽彈🦐
天婦羅拼盤

最後仲有個味噌湯同甜品(泡芙),為今餐畫上完美句號。
味噌湯有大大隻蜆,用料唔馬虎,味道亦唔似現成既咁鹹。

總括黎講,我地覺得德美既二人餐好抵食,兩個人400零蚊有找但食到間質素唔錯既日本野,特別係炸物燒物做得好出色。我地兩個人食到飯同牛肉鍋已經好飽🤣
2023-12-04
精選二人餐