2024-01-15 78 瀏覽
同朋友相約lunch來到Pause It試下。一入門口已見到有手沖咖啡班同咖啡拉花班可以報名學,有興趣可以即時查詢報名。餐廳两邊落地玻璃設計,搭配白色同木色色調裝修,感覺好舒服,立即挑選窗邊位置坐低,侍應好nice,一坐低就放低menu同水,企附近等我哋慢慢揀食物。😋全日早餐 $98以為係普通嘅全日早餐,點知上菜時嚇親,好大一盤,好大的豬肉腸,好抵食!Bacon同蕃茄都煎得剛剛好同,仍保留肉汁,不會過乾。😋冬蔭海鮮意大利飯 $98想挑戰特別的食物配搭,但估唔到咁好食!夠味又夠辣,好香冬蔭公味道,連海鮮都入晒味。海鮮有大蝦、蜆同青口,份量都唔少。😋鹹蛋黃單骨雞翼 $68必點必點必點!上菜來到時,見個樣都知好味!超多鹹蛋黃包裹住炸咗嘅雞亦,咬落去脆卜卜,鹹蛋黃嘅油香滲入雞翼入邊,超好食!😋Cold Brew $58咖啡好香好甘醇,入口順滑,冇酸味,仲飲得出有少少甜味。😋Spanish Latte $42咖啡一上枱,真係嘩一聲!好靚的unicorn!!!!!一睇就知係大師之作!拉花有好多層次,打卡一流。第一次嘗試西班牙咖啡,原來除咗加普通牛奶都有加咗少少煉奶,但係同南洋咖啡非常唔同,絕對唔會

😋全日早餐 $98

😋冬蔭海鮮意大利飯 $98

😋鹹蛋黃單骨雞翼 $68
必點必點必點!上菜來到時,見個樣都知好味!

😋Cold Brew $58
咖啡好香好甘醇,入口順滑,冇酸味,仲飲得出有少少甜味。

😋Spanish Latte $42
第一次嘗試西班牙咖啡,原來除咗加普通牛奶都有加咗少少煉奶,但係同南洋咖啡非常唔同,絕對唔會好甜,值得一試。

總括嚟講,值得來食嘅咖啡店。見到杯咖啡拉花咁高質素,即刻想報佢嘅咖啡拉花課程。

環境,食物質素同咖啡拉花都值得咖啡愛好者來打卡。

2024-01-11