2021-10-23 364 瀏覽
餃餃餃子之五種盛合 $66話說星期六喺灣仔有嘢做,食飯時間就去咗利東街隔離嗰條街,然後見呢間餃子幾吸引就入咗去,同埋覺得餃子應該唔會中伏嘅😂同埋見佢蛋包飯同埋chaochao餃子個樣幾吸引,就入咗去食。點知,一打開個餐牌,我諗有一半嘅餃子都係sold out💩包括佢最招牌嗰隻chaochao餃子,蛋包飯都係平日先供應。即係其實,有一兩樣嘢係賣晒冇得供應超級正常,但係大佬呀,我睇到餃子個一頁,七樣餃子四樣都冇嘅,招牌餃子又冇🥲咁是但啦,嗰日我又肚餓,同埋諗住試多幾樣餃子,就叫咗盛合,雖然嗰五款餃子都唔係隻隻有,有啲轉左另外一款。五種餃子入邊有海老餃子,蒜香餃子,洋蔥餃子,九條蔥餃子,同埋應該係野菜餃子。五種入邊覺得海老餃子係最好食,有啲蝦同埋菜,其他嗰啲我都覺得超級普通,蒜香餃子又唔算特別出味,都係唔同菜同埋肉嘅配搭😅皮就正常,餡料亦都唔係特別多,食完我都唔夠飽,係我朋友都唔夠飽🤷🏿‍♀️覺得自己買啲急凍餃子返屋企自己煎應該都係差唔多,或者去附近八方雲集食餃子仲飽,又要平啲。然後佢仲有加一💩最後食完之後走咗去買蛋撻食先夠飽😂可能佢嘅招牌餃子會好食嘅,但係我應該都唔會再去食第二次。
餃餃餃子之五種盛合 $66

可能佢嘅招牌餃子會好食嘅,但係我應該都唔會再去食第二次。