佢個多士係即叫即整攞出黎嗰陣仲係熱辣辣架!九宮格多士即係一舊多士劃分咗九格,然後每一格都有唔同味嘅果醬係上面。小編覺得呢一個超級適合未食過佢哋鋪頭D果醬嘅人,因為可以一次過試晒九隻味。1️⃣士多啤梨醬佢嘅味道食落就有啲似能得利嘅士多啤梨糖味,另外佢都有一粒完整既士多啤梨喺度。2️⃣桂花雪梨醬食落雖然就冇咩雪梨味,但係就超級重桂花糖味。另外佢哋嘅雪梨係一粒粒所以食落口都幾有咬口架!3️⃣雜莓醬小編覺得食落口超級似利賓納嘅味道,而且係果醬入面仲有啲雜莓既皮係到架!4️⃣丁香香橙一開始食落口嗰陣小編覺得有少少薑嘅味道,不過食食吓啲橙味就即刻擁晒出嚟,而且佢仲有啲橙絲喺裏面添。5️⃣蛋黃菠蘿醬裏面有一粒粒嘅菠蘿喺度,不過小編就唔係好食得出佢有蛋黃味係到。6️⃣黑糖四物醬佢裏面係有黑糖、桂圓、紅棗、薑喺度。食入口真係feel到好薑。雖然黑糖、桂圓、紅棗嘅味道就唔多覺,不過小編都見到上面有啲一塊塊嘅紅棗皮係度。7️⃣玫瑰蘋果醬小編就最鍾意呢一個雖然都係冇咩蘋果味但係玫瑰味就真係超級重,而且將蘋果打成蓉都唔錯架!8️⃣玉桂蘋果醬佢呢一覺得樣都係蘋果蓉尼,不過就加左啲肉桂喺裏面。佢呢個嘅玉桂味真係超級無敵咁重啊!不過就唔算話太特別。
九宮格多士
6️⃣黑糖四物醬
7️⃣玫瑰蘋果醬
8️⃣玉桂蘋果醬
9️⃣熱帶風情醬
裏面有一粒粒木瓜同菠蘿喺度,雖然佢仲話有蘋果同熱情果喺度,不過兩隻未都唔係太突出。但係啲木瓜都幾甜下架!
下午茶
九宮格多士