2022-12-17 183 瀏覽
一間我bookmark咗成年嘅cafe今日終於食到🥺好開心好幸福一口氣叫咗6款甜品食,唔知係咪期待咗太耐,全部都覺得幾好食🙈🍰伯爵茶、咖啡、雲呢拿籽半熟芝士蛋糕, 全部口感都勁smooth🤤唔似得自己屋企整嘅芝士蛋糕鞋颯颯(係我廢我知),真不愧係令我朝思暮想咗成年嘅半熟芝士蛋糕。 每隻味都好好食⋯真係要排嘅話我鍾意伯爵茶同咖啡多啲🙈🍵焙茶Crème brûlée cheesecake係有層脆焦糖係芝士蛋糕個面度,然後佢係平時有餅底嗰種芝士蛋糕 。本身以為會冇上面講嘅半熟芝士蛋糕咁滑,點知一樣超軟滑🤤焙茶味好濃,所以少不免會有啲啲茶嘅苦,但最頂層嘅焦糖又會中和返,啱啱好🍫🍊橙酒雙重朱古力無麵粉蛋糕又係成日係官方ig見到好想試嘅。朱古力味超濃郁好正,好食係好食,不過對我黎講食落有啲啲乾咁🙈 🍮咖啡雞蛋焦糖布丁,好動L🤪咖啡味好似可以濃多少少少少少,但其實宜家咁都好食,我其實會怕苦得制嘅咖啡味甜品😕依個苦度甜度係啱啱好☕️飲品叫咗 Iced banana latte ,本身幾鍾意香蕉奶嗰類味道所以就想試下,飲落我覺得都幾夾到🥰可惜今日撞唔中提子冧酒、鐵觀陰同大紅袍半熟芝士蛋糕~唯有下次再黎,再

一間我bookmark咗成年嘅cafe
今日終於食到🥺好開心好幸福

橙酒雙重朱古力無麵粉蛋糕

咖啡雞蛋焦糖布丁

Iced banana latte

可惜今日撞唔中提子冧酒、鐵觀陰同大紅袍半熟芝士蛋糕~唯有下次再黎,再試埋其他甜點!

一月就結業啦,大家快d把握機會☹️

咖啡雞蛋焦糖布丁
Iced banana latte