2024-01-31 958 瀏覽
唔好以為我係專業食評家,不過我無啦啦行過江南老宅,跌進呢個美食天堂,先俾啲實感你哋。好啦,落手落腳嘅先係招牌菜紅燒乳鴿,一啖咬落去,外皮香脆,啖啖肉,啲味道鮮得滴水嚟🤤。再嚟,同桌友人點嘅椒鹽魷魚,份量足足哋,口感軟硬適中,鹹香麻辣嘅口味,真係滿足到五臟廟。話時話,俾個掌聲畀荔茸香酥鴨,鴨皮吱吱作響,與芋頭嘅絲滑夾搭得剛剛好,好似聽老歌般,懷舊又有feel。而家講返湯品,魚湯花甲浸勝瓜湯,鮮甜透心涼啊,每一啖都滿足到個口慾👅。直頭嗌得停唔到口嘅,非得嗰碟啫啫魚干芥蘭煲莫屬,蔬菜夠綠,魚乾夠香,真係啱食到飛起。呢家鋪頭,食得暖笠笠又食得舒心,完美繪出普羅大衆嘅飲食文化。食完成個心情都好晴朗,講真,我心目中最正嘅巷弄美食就佢喇😄!