新年前想去市集,咁啱朋友放假,就約佢去市集前飲杯咖啡。呢間cafe我bookmark左一段時間,樣樣嘢食都好心心眼😍,難怪黎坐既都係一眾靚女。點餐都係開openrice既相比佢睇就直接嗌,店員話好多都係舊相,奶樽杯都冇再用,咁就等我黎幫手刷新下呢間cafe既食評啦!黎到只,重點我放左係野飲非野食到,雖然價錢略貴而且冇跟餐飲品半價呢回事,但無論你嗌咩每杯都係整得非常靚咁上枱😍。清楚見到杯野分三層,面頭仲會撒花😂,唔止外觀靚,味道都一流,抹茶撞鮮奶味道相當濃郁,而且唔會話有抹茶口感好粉嗰種情況,呢杯抹茶鮮奶我能夠比滿分,讚讚👏🏻。咁樣放跟托盤影,突出logo令飲品更日式🤤。而呢個waffle就有的咁多傷心。黑色waffle令整碟甜品顏色更出,係靚既,而咁啱我又配到豆腐雪糕,比起其他人嗌完配以不搭既是日雪糕我都算好彩,而waffle係脆身waffle唔係厚實嗰種,我亦鐘意,但個醬真係好酸,係梅肉嗰種酸,我搭上一口口cream同雪糕都解唔到種梅酸味,係好食既其實,但實在係唔啱我口味。淨係杯嘢飲已經值得黎試下一次,希望下一次發掘到其他啱口味嘅嘢食啦👏🏻。
新年前想去市集,咁啱朋友放假,就約佢去市集前飲杯咖啡。

玫瑰鮮奶抹茶

燒棉花糖鮮奶抹茶

咁樣放跟托盤影,突出logo令飲品更日式🤤。

自家製玫瑰草莓醬窩夫配是日冰淇淋

而呢個waffle就有的咁多傷心。

2021-02-10
玫瑰鮮奶抹茶