2022-10-24 100 瀏覽
香港好少地方有得食正宗御好燒 聽聞呢間係日本人主理 即刻約埋朋友嚟試!嚟到已經見到兩個日本師傅喺度準備食材連有啲職員都係日本人加埋餐廳環境 好有日本feel呀!因為咁所以對餐飯都滿心期待 果然冇失望坐低即刻叫酒飲先!小編就叫咗杯啤酒 朋友叫咗杯沖繩香檸sour小編試咗朋感覺嗰杯 好清爽 應該同因間啲嘢食好夾因為啲大阪燒同炒麵都會有醬油 飲返啲sour清下個口~小編好鍾意牛舌 所以一定要食!啲牛舌係薄切嗰種但有厚度嘅 好開心係佢一啲都唔韌!食牛舌成日都驚韌呢個問題呢個煎得啱啱好 唔會太生又唔會老 而且好香口同埋師傅切好咗係一口食嘅大細 所以咬落都幾有口感呢個調過麻油醬點牛舌更加好食!睇menu見到個蠔大阪燒幾搞笑就叫咗嚟試估唔到會有嘩多隻蠔!啲蠔好新鮮 煎成金黃色 咬落去陣鮮味出哂嚟 真係好正下面個大阪燒啲菜好多 好健康嘅感覺🤣我地坐喺吧枱見到師傅煎每個大阪燒前都會喺個碗仔度搞均啲材料 睇得出好比心機整每一個大阪燒唔怪得之咁好食好足料最後係個炒麵 個外貌平平無奇 但就非常好食佢啲炒麵夠乾身 唔會又濕又淋咁最好嘅係啲麵好入味 啲醬同啲麵已經融為一體咁 食落唔會覺得醬還醬麵還麵咁個麵亦都唔會
嚟到已經見到兩個日本師傅喺度準備食材
連有啲職員都係日本人
加埋餐廳環境 好有日本feel呀!
因為咁所以對餐飯都滿心期待 果然冇失望

坐低即刻叫酒飲先!
小編就叫咗杯啤酒 朋友叫咗杯沖繩香檸sour
小編試咗朋感覺嗰杯 好清爽 應該同因間啲嘢食好夾
因為啲大阪燒同炒麵都會有醬油 飲返啲sour清下個口~

小編好鍾意牛舌 所以一定要食!
啲牛舌係薄切嗰種但有厚度嘅 好開心係佢一啲都唔韌!
食牛舌成日都驚韌呢個問題
呢個煎得啱啱好 唔會太生又唔會老 而且好香口
同埋師傅切好咗係一口食嘅大細 所以咬落都幾有口感
牛舌

呢個調過麻油醬點牛舌更加好食!

睇menu見到個蠔大阪燒幾搞笑就叫咗嚟試
估唔到會有嘩多隻蠔!

啲蠔好新鮮 煎成金黃色 咬落去陣鮮味出哂嚟 真係好正

個麵亦都唔會太咸 味道適中

總括嚟講呢間餐廳比咗好多驚喜我
嘢食好食 價錢親民 師傅又nice
同埋食完無頸渴 證明係真材實料 冇味精
一定會再去幫襯!
牛舌
蠔大阪燒