2024-03-03 263 瀏覽
這間餐廳bookmark了很久,終於有機會試星期五晚上,分了兩段時間,我們選了8點,因為6:30實在太早,通常還未放工🤣我們來到餐廳時,差不多座無虛席,幸好我們訂了枱,要不然下次才有機會試這間餐廳主打的是手工意粉,所以我們選了兩款意粉,第一款當然係海膽意粉,呢度嘅主打。第二款我哋揀咗和牛肉醬意粉,另外加多咗個芝士拼盤,甜品當然要試吓Tiramisu 🥰而家好多餐廳都用QR code落單,我哋落單嘅時候咁啱出現咗少少問題,我哋以為已經落咗單,靜靜地等待食物途中,侍應哥哥突然間問我哋,見我哋好似仲未落單,先至發覺原來佢哋收唔到我哋張單😱😱😱好彩佢問一問,如果唔係等到收舖都冇嘢食🤣🤣🤣芝士拼盤幾有驚喜,總共有三款芝士,每款芝士都有4塊,底部有1塊多士,三款芝士都好啱我哋口味,最驚喜係藍芝士,加咗少少蜜糖,中和左藍芝士嘅強烈感,算係一道唔錯嘅前菜之後送上海膽意粉,意粉蛋香味濃,醬汁充滿濃濃的海膽味,意粉掛汁能力高,每啖都食到海膽味道,果然係招牌菜👍👍👍原本想試牛面頰意粉,可惜售罄了,我哋改試和牛肉醬意粉,諗住係普普通通嘅肉醬意粉,結果超級意想不到地好食,意粉內的肉醬,有不少和牛肉粒,而且意粉上
這間餐廳bookmark了很久,終於有機會試

原本想試牛面頰意粉,可惜售罄了,我哋改試和牛肉醬意粉,諗住係普普通通嘅肉醬意粉,結果超級意想不到地好食,意粉內的肉醬,有不少和牛肉粒,而且意粉上面放了牛扒,整個醬汁既牛肉味超濃,蕃茄的味道唔會搶過牛味,兩者平衡得很好,這道菜,值得推介😋😋😋

甜品,我哋選了Tiramisu,這個有些特別,蛋糕不是很多,忌廉芝士的部份相對比較多,吃起來比較膩一點,如果可以多一些蛋糕部份就好了

整體而言,這間餐廳價錢性價比超高,值得再來👍👍

2024-03-01
  • Sea  Urchin  Pasta