2020-10-18 72 瀏覽
一直都冇乜機會係香港試堂食嘅crepe店。難得終於有一間開咗係尖沙咀k11,就即刻約朋友去試下🤫今日禮拜六十二點到等咗大概十五分鐘就入到去。我地好好彩攞到個好靚嘅座位。嚟度係落完單先入座,店員會俾個鐘仔你,食物準備好就會響架啦!我叫咗杯熱嘅london fog (即係伯爵茶拿鐵)。牛奶味同伯爵茶味都好突出,但係又唔會互搶風頭,超級好飲。朋友叫咗杯affogato frappuccino,上面有一大球雲呢拿movenpick雪糕,仲有幾粒咖啡籽,佢都幾滿意。之後就黎咗個咸crepe. 望落去平平無奇但一切開就發現勁足料!所有食材都幾新鮮。Crepe個底係雞蛋同芝士,其實剩係呢兩個材料都已經令到crepe好香口,再加埋牛油果,煙肉同菠菜,成件事就仲夾同健康。作為第一次食咸crepe,嚟個會俾九十分!最後就黎埋個甜crepe,果然一山還有一山高!牛油香嘅黑糖脆脆、一大球雲呢拿movenpick雪糕連埋入面嘅暖粒粒嘅玉桂蘋果,一齊食真係有冰火交融嘅感覺Crepe上面仲有butterscotch醬,一齊食又唔會太甜太漏,仲令到成件事更加幸福添!整體黎講無論係食物同飲品嘅味道都係十分滿意!份量女仔

London  Fog  (front)

Le  Sunrise

Butterscotch  Apple  Crisp

整體黎講無論係食物同飲品嘅味道都係十分滿意!份量女仔嚟講都唔算細㗎,一定會有下次!
2020-10-10
London  Fog  (front)
Le  Sunrise
Butterscotch  Apple  Crisp