招聘中
月薪 (面議)
$17,500-$20,000
月薪 (面議)
2017-11-22 487 瀏覽
今日同同事喺公司附近搵嘢食,十一月頭的天氣比較熱,於是有同事提意食譚仔,有其他人和議, 咁就去食啲辣嘢開下胃啦,又可以增加食慾 。於是就一大班人去譚仔食嘢。喺北角英皇道呢間譚仔,成日都好多人,不過好彩佢有網上訂位呢樣高科技發明,臨出發前按一下電話就book到啦,預先網上拿定飛,行到過去等一陣就入等啦 ,真方便。一場黎譚仔,梗係要點梗係要食佢出名嘅土匪雞翼,蒜泥白肉,同埋我最鍾意食嘅雞肉魚蛋十小辣米線啦。土匪雞翼佢的土匪雞翼出名色,香,名都出色,雞翼表而的 白芝麻及黑芝麻 配合之然粉嘅味道,簡直將平凡的雞翼提升到又高的層次。蒜泥白肉薄薄嘅豬肉加上非常細滑而濃香的蒜泥再加特制的微辣醬料,攪到成張枱的人都搶住食。我仲鐘意將汁加入米線入面。雞肉魚蛋十小辣米線米線一如以往咁彈牙,個湯底對於唔食得辣嘅人嚟講,有少少辣感覺都幾好,魚蛋彈牙,雞肉都好滑。食完大滿足。

,真方便。

土匪雞翼