2023-01-07 1126 瀏覽
Hello 大家好👋🏻!今日我嚟到位於旺角豉油街「旺順火鍋牛肉專門店」。 天氣凍凍地叫埋三五知己圍爐取暖是常識吧! 今次同大家分享一下佢哋嘅「旺順牛什骨煲」,呢個煲叫得旺順一定係招牌菜啦😋。美食攻略:「旺順牛什骨煲」顧名思義以牛骨熬湯做湯底,成日食豬骨湯底,今次換下口味食牛骨湯底都幾好呀。 好多牛尾骨同牛什,不過無想像中咁厚身,無想像咁濃味,不過味道都唔錯。今次同呢班Buddy食,佢地份人比較保守,所以點嘅火鍋配料比較平凡😅。其中最出色就係牛肩脊同肥牛,入口即溶又有牛味,豬腰豬潤都值得推介。有機會再去的話,我會試下佢哋嘅花雕雞、花雕肥牛、花雕豬腦、牛胸爽等等特色配料😋。美食指數:5🌝最高味道:🌝🌝🌝🌚🌚環境:🌝🌝🌝🌚🌚服務:🌝🌝🌝🌜🌚賣相:🌝🌝🌝🌝🌚

美食攻略:

美食指數:5🌝最高