踏入這家飯店,就俾餐牌上嗰幾款招牌菜吸引住了。首先,豬扒出前一丁🍜嘅香氣四溢,吸引到我即刻叫咗一份。豬扒比我想像中厚身,外皮煎得金黃香脆,肉汁鎖得緊緊,一啖落去,肉香、蔬菜甜味、麵身青椒味混合埋一齊,好有層次。再加上,豬扒仲帶有少少蔥香,so入味,鬆化得嚟唔會太肥膩。翻轉餐牌,我又忍唔住點咗碟頭飯🍛。飯量幾大,飽肚至極,睇落真心抵食。哩塊雞翼啊,外皮炸到鬆脆,啜一啜真係脆口到不得了,而且肉質嫩滑,咬落去就即刻爆汁。哼,這種感覺,真係太掂。食飽飲足之後,仲可以來杯熱檸水,夜晚飲嘅話,清新檸檬香味令人抵擋唔住嘅誘惑,一流!嗱嗱嗱,再來講下個漢堡🍔。咬落去,漢堡肉汁四溢,軟嫩之中又帶啲微微嘅彈性,配上新鮮生菜同蕃茄,係可以嘆為觀止。香港茶餐廳概念又有點不同,但平民美食嘅美態始終唔變。咁多款菜式中,真係每款都各有特色。落到口,那種由心到胃既滿足感,令人忍唔住要再嚟幾次。啱哂日日食,唔使慳食。哥吧!下次見到我,肯定喺度叉飯𠱁咗!👋