2024-01-15 65 瀏覽
行過大坑嘅巷仔,我終於發現咗間日本菜餐廳,一行入去,感覺就好似瞬間走咗入東京嘅小巷子。今次我就要講吓,佢個「刺身拼盤」,真係一試難忘!三文魚腩切得厚厚地,一塊塊嘅魚肉彈牙得嚟油香四溢,入口即化嘅滋味真係勁!😋跟住我又試咗「香煎鰻魚飯」,鰻魚外皮煎得脆脆哋,但裡面嘅肉質又鬆又腍,那個煎鰻汁嘅味道濃郁得黎唔會過於甜膩,拌埋啲白飯一齊食,真係好滿足!🍚仲有,我一定要提「椒鹽鮮魷」,鮮度一流,鮮魷咬落啱啱好嘅脆口,加上隱約嘅椒鹽香味,簡直唔使點醋檸都已經好惹味!最後一份「自家製豆腐」,喺我心目中拎咗滿分,嫩滑之餘,啲豆香味又濃又純,真係一試過就忘不了。總括來講,餐廳嘅食物質素真係高,食一次之後,要唔常回味都難!🤤 分分鐘下次返嚟,我會再嚟回味下呢幾款美食!