2019-01-31 1043 瀏覽
上個月先與朋友到倫哥上品火鍋私房菜打邊爐, 今個月又嚟喇! 食物水準依然保持得好, 但今次樓面人手不足, 上菜方面比較亂, 多數一坐低就會有兩碟少少的前菜, 之後刺身拼盤,鮑魚花膠,蟲草花雞腳燉湯, 魷魚豬皮,雞煲,食完雞煲之後店員會問我們加唔加雞, 如果唔加就轉火鍋,上火鍋的同時,多數都會一次過上火鍋配料和海鮮拼盤,牛肩脊。火鍋配料方面第一轉只到了蝦滑,墨魚滑, 炸魚皮響鈴, 讚岐烏冬, 雜菜盆。餃子,丸類都沒有送上, 海鮮拼盤也欠了花甲和蜆。 之後我們追加, 等了很久也沒有來, 店員跟我們說廚房已經冇貨了! 因為平時我到倫哥打邊爐好少會追加食物,所以未遇過這個情況, 但今次我見到隔離枱和我一樣都有同樣遭遇, 差不多成張火鍋任食餐單的食物都說沒有貨, 對於這方面有一點失望! 服務方面有一位樓面姐姐真是好熱心幫我們追單, 加湯, 清理枱面上的食物, 差不多每一樣功夫都是佢做的。 有時佢行開了,我們叫另一位樓面姐姐幫我們加湯, 她竟然說我沒有時間唔得閒, 咁都得?講番食物方面: 😊前菜 ~ 兩款都是惹味又健康的。😊刺身拼盤 ~ 三人份量, 啖啖肉好新鮮。😊鮑魚花膠 ~ 上枱的時候稍為比較

講番食物方面:

😊前菜 ~ 兩款都是惹味又健康的。
😊刺身拼盤 ~ 三人份量, 啖啖肉好新鮮。
😊鮑魚花膠 ~ 上枱的時候稍為比較凍。
😊燉湯 ~ 每人一碗燉湯,足料又好味!呢排天氣咁凍,飲返碗暖笠笠嘅燉湯非常舒服。
😊魷魚豬皮 ~ 食雞煲的配料, 但今次唔記得落在雞煲入面, 變了打邊爐配料。
😊雞煲 ~ 我們點了小辣, 同之前食過一樣,保持水準! 味道調教得剛剛好。
😊墨魚滑和蝦滑 ~ 爽口和彈牙。
😊打邊爐點少得炸魚皮和響鈴,響鈴放落火鍋,數兩三秒立即拎上嚟,吸咗火鍋湯的味道但又脆卜卜好好味!
😊牛頸脊 ~ 上次兩個人的份量和今次三個人的份量感覺一樣, 多了一個人唔係應該份量多返一點嗎?
😊海鮮拼盤 ~ 每樣海鮮都是三人份量, 但所有花甲,蜆類也漏了單。
😊最後有涼粉甜品

食過幾次倫哥,今次漏單的情況很嚴重, 但佢的食物我還是欣賞的,同埋我最喜歡 冇限時打邊爐。

花膠鮑魚

刺身拼盤