2023-03-17 93 瀏覽
朋友帶我來呢個鬧市中的秘密小天地,估唔到竟然起旺角都有個咁chill既地方位於23樓,全層落地玻璃,一入到餐廳就俾到一種wow感覺我,怖置好靚,好岩打卡影相。餐廳仲好好安排左窗口位置俾我地,居高臨下望住行人如貫既馬路食lunch,食得特別寫意。星期六全部set menu, 包main course,同飲品,選擇唔算好多,同埋如果要有埋前菜同甜品就要額外加錢。前菜係大蒜忌廉湯,本來好怕個陣好重既大蒜味,不過好彩一d都品重口味,配埋微暖既麪包就岩岩好。主菜揀左香辣蕃茄大蝦意大利粉,估唔到比我想像中辣,不過配埋蕃茄醬,就食落幾惹味!炭燒美國安格斯肉眼扒叫左5成熟,出到來熟度剛剛好,唔會太熟又無血水出,牛味算濃郁,最鐘意佢配既薯蓉,真係好幼滑,好creamy, 食到停唔到。最後試埋甜品 mousses cake, 係朱古力仲有淡淡檸檬味,好清新,細細杯食完岩岩好。好有驚喜既一餐,仲有係服務員態度非常好,好留意每一枱客需要,值得一讚!!

炭燒美國安格斯肉眼扒