2022-11-17 294 瀏覽
一個價錢包火鍋,炸物及日本小食,聽到都已經覺得好吸引,於是帶埋媽咪去試下:稻八日式火鍋炸物放題。我們選左200日澳洲穀飼牛肉放題配味噌芝麻豆乳湯,湯裹有很多昆布,好有日本feel 。 我同媽咪都係極愛食牛肉嘅, 美國特級牛頸肩肉真係油脂均勻,肉味濃郁, 另外特級美國穀飼牛肉質嫩滑,色澤鮮明, 不經不覺每款都encore咗四次。 還有白豚肉,羊肉及日本北海道雞片屬新鮮食材。接著嘗試炸物自助區有虎蝦,魚蛋,燒賣,茄子,秋葵,廚師腸和蕃薯仔, 第一次點粉漿放麵包糠去油炸,完成後再灑調味粉, 真係新奇好玩,最重要係味道不錯,值得一試。食住雪糕糯米糍等日本小食, 有牛肉薯餅,南瓜薯餅,一口芝士,吉列蠔,唐揚魷魚咀,日式餃子,八爪魚丸子,芝士年糕,燒餅和吉列帆立貝十款。 我同媽咪比較喜愛牛肉薯餅及南瓜薯餅,真係外面鬆脆內裏軟熟, 另外唐揚魷魚嘴都好特別好有口感坦白講已經係覺得好飽肚,但係見隔離枱刺身都好新鮮,而且用保鮮紙夾住冰塊,較為有心思和清潔,下次要再嚟就會點較貴嘅套餐可以食下刺身同埋海鮮盛合。