1K
2016-01-04 1067 瀏覽
由於要為分店跟埋d手尾,所以元旦日選擇了返寫字自己一個人開工,而阿J 就同外父外母及一眾友人去大公館飲茶,無錯,又係大公館,呢排佢地已經去過起碼6次了..... 做得正興起,但又肚餓,決定買個快靓正外賣飯盒醫肚,公眾假期上環好多茶餐廳都休息,好彩附近呢間有開。見平日 lunch time 好多人排哂長龍買這裡的飯盒,估計質素應該唔錯。選擇凡多,點了咖哩牛脷飯加熱檸檬水。咖哩汁香濃得黎帶點甜,比起大字頭快餐店的咖哩汁好味好多,剩係用個汁都可以食哂成個飯。牛脷都幾厚,夠淋,入味,有成十件,抵讚。薯仔做伴菜,這裡的薯仔先經過炸才煮熟,所以不會散哂同過淋。要特別一提是這裡飯盒的份量 ~ 飯盒的size 參唔多係張A4紙咁大,比起有d茶餐廳用特細飯盒來得大方,重點在於唔係得個盒大,裡面d飯餸都係一樣大份量,連我大胃王阿P 都話飽 。
咖哩牛脷飯
牛脷都幾厚,夠淋,入味,有成十件,抵讚。
咖哩牛脷飯
薯仔做伴菜,這裡的薯仔先經過炸才煮熟,所以不會散哂同過淋。

2016-01-01
5 分鐘 (外賣自取)