2018-09-20 1374 瀏覽
呢排天氣幾好~又咁啱星期五想離開一下公司範圍鬆一鬆,於是上網搵下公司附近有冇啲cafe可以坐下食個all day breakfast~ 然後發現呢間隱世cafe,係一條小巷之中~都有少少難搵,我拎住個google map都兜了少少路先搵到~一推開門,就比一個杯牆完全吸引咗!好多好懷舊嘅杯~每隻杯嘅花紋圖案都唔一樣,但係個杯型係一樣,唔知係咪店主自己設計定係係好多地方收集返嚟嘅收藏品呢?同埋啲杯杯碟碟都有啲6~70年代嘅感覺...另外對面嘅牆都好特別,寫住Let's get lost~係一個打卡影相嘅好地方~呢間cafe係採用自助下單嘅~要食咩自己行去counter講低,水都係自己斟嘅~好freee~一打開menu,我就決定咗要個 All day waffle breakfast啦!因為係即叫即做嘅,所以等候時間會有啲耐~不過唔緊要,今日係happy friday嘛!大概等咗20分鐘,個超香嘅all day breakfast就嚟到我面前~有炒蘑菇~車厘茄~炒蛋~煙肉~腸仔~waffle同埋沙律~店員好窩心~提醒我食嘢嘅先後次序~佢話我應該由沙律開始食先,然後沿著逆時針方向逐樣嘢食,最後
一推開門,就比一個杯牆完全吸引咗!好多好懷舊嘅杯~

All day waffle breakfast

大概等咗20分鐘,個超香嘅all day breakfast就嚟到我面前~有炒蘑菇~車厘茄~炒蛋~煙肉~腸仔~waffle同埋沙律~店員好窩心~提醒我食嘢嘅先後次序~佢話我應該由沙律開始食先,然後沿著逆時針方向逐樣嘢食,最後先食waffle~

咁我就由沙律開始食先啦!沙律菜好新鮮爽口,配沙律醋令我更加好胃口~佢個車厘茄一啲都無惺味~好鮮甜! 個炒蛋應該有落咗牛奶去炒,同埋有少少鹹味去令到個蛋味更加濃郁~煙肉真係要一讚,好難做到係脆口但係無燶!另外條腸
2018-07-20
All day waffle breakfast