湯•米

Soup And Rice
2020-06-25 543 瀏覽
好少去將軍澳呢個地方所以今次就專登同朋友去行下睇下嘢之後就發現左呢間主打一人火鍋嘅舖頭⭐️⭐️———————————我就嗌咗招牌臭臭鍋($96)再加左杯芋香珍珠奶茶($26)我覺得呢個一人火鍋係幾飽肚嘅,因為呢個鍋有1⃣️9⃣️款配料,而我係第一次食臭臭鍋嘅,又唔算太臭嘅,反而我覺得味道都算幾唔錯,湯底都幾濃郁,牛肉嘅肉質都好鮮嫩,其他配料嘅口感都唔錯,之後杯嘢飲就同坊間嘅分別唔算太大我朋友就嗌左韓國泡菜鍋($96)再加左杯蜜桃綠妍($25)雖然呢個鍋嘅配料唔夠臭臭鍋咁多,得1⃣️7⃣️款,但係因為有公仔麵,再配埋每個鍋都有包括嘅飯/粉絲,所以其實都係會超飽。呢度有6款辣度比大家揀,我朋友就揀咗小辣,我試左之後已經覺得好辣,但係因為我朋友食得辣,所以佢覺得成個鍋好適合佢,不過其實佢嘅泡菜係幾好食嘅,呢個鍋係配豚肉嘅,味道都算幾唔錯😉😉如果鍾意食辣嘅朋友,呢個鍋應該幾適合你,最後再講下杯蜜桃綠妍,我覺得兩者配合得幾唔錯,有淡淡蜜桃嘅甜味亦唔會遮蓋左茶香嘅輕微澀味,兩者有好match嘅感覺
好少去將軍澳呢個地方
所以今次就專登同朋友去行下睇下嘢
之後就發現左呢間主打一人火鍋嘅舖頭⭐️⭐️
———————————
我就嗌咗招牌臭臭鍋($96)再加左杯芋香珍珠奶茶($26)

我朋友就嗌左韓國泡菜鍋($96)再加左杯蜜桃綠妍($25)

• 招牌臭臭鍋