同老公食飯嘅都係要揀啲啱佢食嘅嘢,打邊爐😂我又鍾意試新嘢,咁就試吓呢間啦。呢間原來係牛大人嘅全新副線!以台灣石頭火鍋作為主打嘅一人一鍋!有八種湯底,我哋揀咗兩款推薦湯底,爆炒櫻花蝦鮮鍋同麻辣鴨血火鍋。台灣石頭火鍋嘅精髓就係先炒後煮,炒過嘅章魚亁同櫻花蝦令湯頭更鮮更濃,而後者就辣中帶甜,鴨血仲要係台灣直送添架🤤我揀左澳洲N5 和牛肩胛肉眼,湯底係台灣麻辣鴨血火鍋,中辣🌶️🌶️都夠辣,牛肩胛有兩碟,一人一鍋嚟講份量都多。老公就揀左綜合海鮮拼盤,湯底係爆炒櫻花蝦鮮鍋,店員會喺我哋面前先炒香湯料再放湯落去煲,重叫我哋試飲左先,的確係幾鮮甜嘅。拼盤有四種海鮮,其中鯛魚柳最突出,因為口感好腍好軟滑,連老公都話好食。我地重追加左地道小吃,夜市炸魷魚同埋懷念鹽酥雞,係好有台灣風味,兩者都夠熱夠酥脆但對於我黎講就鹹咗少少🤏🏻而份量對於追加小食黎講都唔算少😁呢度雖然係一人一鍋,但都可以無限添加蔬菜,因為有個自助區,所以一定夠飽,仲要最後有雪條食添👏🏻唔錯唔錯,唔食肉嘅朋友可以揀素菜鍋,都係$78咋,我哋覺得幾抵食✨我諗我哋好快會再encore😆

澳洲N5 和牛肩胛肉眼

爆炒櫻花蝦鮮鍋
綜合海鮮拼盤

我地重追加左地道小吃,夜市炸魷魚同埋
夜市炸魷魚
懷念鹽酥雞