【$108雙拼雞飯+濃味喇沙🍜1個午餐夠2人飽】推薦指數: 🌕🌕🌕🌖🌑*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #上環 - 𝗟𝗲𝗲𝗟𝗮𝗸𝘀𝗮近排天氣凍,特別想食啲湯麵類嘅嘢🍜暖吓身!位於上環呢間星馬菜專門店,主打惹味喇沙麵& 海南雞飯🥢 午餐時段仲可以雙拼(Laksa +雞飯)配嘢飲,啱晒咩都想試吓嘅人~【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 海南雞飯 拼 星加坡喇沙米線 $108|8/10 🌟一次過滿足晒兩個願望嘅午餐套餐 ✌🏻海南雞好白嫩,唔會太多肥膏,配上三色醬汁(蒜蓉、甜豉油、辣椒醬)份量多到一個人食都有啲挑戰性🌝竟然仲有多個「迷你喇沙米線」‼️認真覺得朋友好醒,一次過就可以試晒兩個招牌菜式💥◐ 星加坡喇沙米線 $82|8/10 🌟喇沙湯底非常之濃郁,個人覺得椰奶味偏重,對比起正宗星馬喇沙,辣到偏低,好適合BB班嘅我😂但食開馬來西亞喇沙嘅人,可能會覺得唔夠風味🥵🔥裏面有豆卜、蝦、魚片🥢 豆卜索晒湯汁非常之好食,米線煮得正常偏軟 ◐ 香茅青檸荔枝梳打(跟餐)午市跟餐,飲品可以揀啤酒、南洋咖啡、香茅橙茶、馬來拉茶、青檸紅茶、桔仔話梅水🥤選擇都幾多!
【$108雙拼雞飯+濃味喇沙🍜1個午餐夠2人飽】
推薦指數: 🌕🌕🌕🌖🌑

📍HK #上環 - 𝗟𝗲𝗲𝗟𝗮𝗸𝘀𝗮

【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】

◐ 海南雞飯 拼 星加坡喇沙米線 $108|8/10 🌟

◐ 星加坡喇沙米線 $82|8/10 🌟

◐ 香茅青檸荔枝梳打(跟餐)
午市跟餐,飲品可以揀啤酒、南洋咖啡、香茅橙茶、馬來拉茶、青檸紅茶、桔仔話梅水🥤選擇都幾多!呢個「青檸荔枝梳打」味道清爽,唔太甜

◐ 椰青 (跟餐+$20)

◐ 椰汁芋丸 $46|7/10
本身想嗌椰子雪糕,結果冇晒貨🙁🥥🍨最後揀咗椰汁芋丸,椰汁發打到至起泡,再加入芋圓etc 唔好睇個杯細細地,但係塞得好滿,好飽肚

*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
𝗟𝗲𝗲𝗟𝗮𝗸𝘀𝗮
🥢 @lee.laksa
🚶 上環站A2出口,步行約5分鐘
📍 上環皇后大道中302號地舖
🏷️

地區:#laymao_上環
分類:#laymao_星馬菜
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*

#hkig #hkigfoodie #hongkongfood #餐廳食評 #foodiehk #香港美食 #相機食先 #打卡推介 #週末假期好去處 #情侶好去處 #香港好去處 #上環好去處 #拍拖好去處 #外賣自取 #外賣推介 #香港打卡 #港女 #laksa #海南雞飯 #叻沙 #喇沙 #星馬菜
  • 新加坡喇沙
  • 椰青