"𝐴 𝑠𝑡𝑒𝑎𝑘 𝑛𝑒𝑒𝑑𝑠 𝑓𝑎𝑡 𝑡𝑜 𝑡𝑎𝑠𝑡𝑒 𝑔𝑟𝑒𝑎𝑡."1月頭係我同鄒生嘅anniversary🎉有個麻煩友中意鋸扒所以就揾咗呢間喇😚呢間距離地鐵站好近!係條小街度餐廳裝修行水泥風 灰色嘅牆身有個電子螢幕📺播住唔同菜式嘅照片 而且樓底都偏高座位之間都好闊落 坐得好舒適☺️另外要讚下佢哋嘅服務都好高質牛扒套餐包90分鐘無限量薯條🍟❕薯條外表同麥當勞一樣都係幼薯條🤣 質素就普通啦 食落香脆 吾算油膩既!但有啲過咸 落得太多鹽😿尼個價錢算係甘啦同飲品(包一罐汽水或一杯熱即磨咖啡) 仲可以加錢要其他飲品😆除咗主打牛扒之外 佢哋仲會有其他肉類、意粉、日式飯、漢堡等等話說佢哋全日都冇收加一‼️———————————————————————————〖 安格斯級封門柳🥩 〗💰180大推(圖二)‼️好厚啊!牛味好好好濃 肉質好林好鬆軟🤙🏻入口即化睇圖就知有幾粉嫩😆帶有少少脂肪佢嘅油脂停留係口中🤪冇雪藏味 食落好juicy 仲有燒汁可以沾嚟食 不過我個人鍾意原汁原味😚〖 美國安格斯(黑牛)肋眼牛扒🥩 〗💰180呢塊相對上較薄 有一條條烤痕 食落有少少炭燒味 十分香口☺️不過略嫌有點兒過熟 我叫左5成

呢間距離地鐵站好近!係條小街度

冇雪藏味 食落好juicy
仲有燒汁可以沾嚟食 不過我個人鍾意原汁原味😚
封門柳

〖 美國安格斯(黑牛)肋眼牛扒🥩 〗💰180
不過略嫌有點兒過熟 我叫左5成熟 但肉質唔夠粉嫩 少少鞋口🙈 肉味都濃郁 有嚼勁同韌度
如果再多啲脂肪會更加好食😋

‼️係兩個比較之下,會更加推介封門柳🥩

〖 印第安烤雞中翅(辣)🐣🍗 〗💰40
一上枱就見到雞翼好大隻🥰
烤得十分香脆 脆卜卜
因為沿用咗印第安香料 味道相對上更濃郁食落好惹味 有孜然味 重點係夠辣!😚有少少似土匪雞翼😆
肉質又嫩滑 充滿肉汁🤙🏻

———————————————————————————

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 8/10

⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟮:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬
☎️ 𝟵𝟴𝟴𝟬 𝟮𝟮𝟯𝟳

#eatwithnous_西式
#eatwithnous_深水埗

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #foodporn #likesforlikes #hkgirl #steak #photography #hongkong #foodoftheday #chips #western #美食 #相機食先 #牛扒 #封門柳 #吃貨 #打卡 #手機食先 #深水埗美食 #小店
2022-01-06
紀念日