芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
呢間喺大埔嘅芝加哥串燒酒埸顧名思義主打串燒同埋cocktails 餐廳仲有大大部電視直播足球⚽️氣氛一流✨ 串燒擺盤好有心思 食物高質而且性價比好高 cocktails好味之外賣相仲好靚❣️最有驚喜係佢啲日本生蠔超級大隻🦪😋 ✻ Blue Hawaiian HKD88(Coconut, Rum, Blue Curacao, Pineapple Juice)賣相好靚嘅一杯Cocktail💙💚💛 藍色綠色黃色漸變真係好有夏威夷嘅感覺🏝️甜甜地咁好易入口 幾香椰子同埋菠蘿味🍍 酒味唔算好重~女仔飲都好適合🥰 我平時好少飲酒都覺得幾好味✻ Rainbow HKD118(Vodka, Blue Curacao, Peach Purée,Pineapple Juice,Grenadine)同樣賣相好靚😍呢杯比Blue Hawaiian嗰杯更加大杯🤣 藍綠黃紅色漸變好分明 真係成杯彩虹咁靚🌈 同樣甜甜地咁好易入口 呢杯飲落有少少似雜果賓治嘅感覺🤣😋 酒味比Blue Hawaiian嗰杯重少少但都唔算好重 都好適合女仔飲❣️✻ 北海道生蠔(半打)HKD328一上碟好驚喜 因為估唔到啲生蠔會咁大隻😳 而且好新鮮

🦪😋

✻ Blue Hawaiian HKD88
Blue Hawaiian

✻ Rainbow HKD118
Rainbow

✻ 北海道生蠔(半打)HKD328
一上碟好驚喜 因為估唔到啲生蠔會咁大隻😳 而且好新鮮 海水味都幾🌊重仲好Creamy! 入口大滿足🤤

我哋另外叫咗以下嘅串燒 估唔到會成盤一齊上 效果好震撼🤣✨
✻ 蒲燒鰻魚串 HKD29
✻ 燒雞泡魚干 HKD58
✻ 炸饅頭HKD23
✻ 金沙骨HKD29

個人最推介燒宮崎去骨雞腿 成大塊雞腿性價比好高 個皮燒到脆脆地咁而且啲肉好嫩滑!好好味😋 雞翼 和牛 同埋鰻魚都非常抵食!比出邊啲串燒店平好多😳但依然高質 金沙骨可以話係必點🤤 另外鳳梨燒同玉子燒都好好味🍍超級香甜~~ 炸饅頭一串咁上好可愛😆
原條茄子燒
玉子燒