2022-04-11 1553 瀏覽
想試咗哩間好耐,肥b終於都帶我去食喇🎉 荃灣店面積唔大,所以枱嘅數量唔多。我地11點半左右去到,仲有幾張枱可以揀,坐低一陣之後就見到店外開始排隊。Lunch Menu 同All Day Menu 都一樣係一款食物包一杯飲品,有別於其他餐廳可能只係Lunch Set 先有餐飲,其實一杯飲品嘅價錢並唔係重點,重點係有飲品嘅感覺先係完整一個set。✨蕃茄肉醬溫泉蛋長通粉 $70溫泉蛋果然冇令我失望😍 滑溜溜嘅感覺,濃郁嘅蛋香,真係好味道😋 蕃茄肉醬份量啱啱好,唔會乾噌噌又唔會食完都仲有好多醬,而且蕃茄味亦剛剛好,唔會過酸。再配咗少許菇菌就唔會太dry啦😆✨手撕豬仔骨漢堡 $88手撕豬夠哂入味,香濃多汁,肉質亦好香腍。漢堡包整得外脆內軟,配埋爆汁雞蛋同埋蕃茄,一啖食到多種唔同風味,口感豐富🤤 酸瓜好爽脆,絕對唔似某某漢堡包連鎖店質素🤣 粗薯真係薯仔切條即炸,真薯味又脆卜卜👍🏻✨Iced Cafe Latte (餐飲轉-$8) $32Latte屬於正常水準,基本上同咖啡店買到嘅一樣。✨Green Tea Latte (餐飲轉-$8) $30面層灑上Beans名稱好可愛💜 今次飲嘅係綠茶而並非抹茶

蕃茄肉醬溫泉蛋長通粉
✨蕃茄肉醬溫泉蛋長通粉 $70

手撕豬仔骨漢堡
✨手撕豬仔骨漢堡 $88

Iced Cafe Latte
✨Iced Cafe Latte (餐飲轉-$8) $32
Latte屬於正常水準,基本上同咖啡店買到嘅一樣。

Green Tea Latte
✨Green Tea Latte (餐飲轉-$8) $30
面層灑上Beans名稱好可愛💜 今次飲嘅係綠茶而並非抹茶,茶嘅苦澀味會較為濃郁。但哩杯竟然有驚喜,綠茶冇乜苦澀味,配埋香滑濃郁嘅奶,甜度剛剛好之餘,成杯口感都幼滑易入口😋

🔍整體感覺:餐廳喺路德圍,地點算幾方便。食物有水準,無論擺盤定係味道都做得好好,名符其實係色香味俱全👍🏻 高質素餐廳就應該要多多支持啦‼️我已經諗定下次要食咩喇😏
蕃茄肉醬溫泉蛋長通粉
手撕豬仔骨漢堡