早排喺雨天,同男友嚟到呢間良心日式餐廳食晚飯,一杯酒,一串肉,配埋呢度嘅日式裝潢,貼心嘅掛勾畀食客掛袋,好有feel啊!雖然整體嘅食物份量唔算多,但味道同氣氛真係攞滿分ne😋✨✍🏻 / 燒糖心菠蘿▪️價錢:HK$35▪️美味指數:♥♥♥♥♥呢串燒菠蘿必須放上頭位!絕對係我食過最好味嘅燒菠蘿,對於自己未食前仲話佢好貴深感抱歉(淚奔)⋯上枱時仲係熱熱哋,一咬開好甜好香,真係有糖心嘅感覺,仲要冇渣咁滯!而且佢一串其實都幾襟食㗎~超級真心推薦👍🏻✨✍🏻 / 立山黑部▪️價錢:HK$168▪️美味指數:♥♥♥♥♥料理長推介之一嘅「立山黑部」,見識少嘅我睇個菜名真係唔知咩嚟,上網睇完先知原來係日本必玩景點,有雪壁、水壩同雪景⋯再望返碟野,幾舊牛油果軟殼蟹反卷疊高三層,氣勢浩瀚,再鋪上大量蟹柳絲同蟹籽,配微辣蛋黃醬,脆卜卜又辣辣哋好過癮啊~對於男友嚟講,份量仲可以食飽肚添🗻✨✍🏻 / 頹蛋▪️價錢:HK$68▪️美味指數:♥♥♥♥♥呢款又係料理長推介,粒蛋其實一啲都唔頹!外層用豚肉片包住用油炸成(應該叫炸蛋?),切開仲要係流心,可惜男人切得有啲笨拙,粒蛋已失控,影唔到佢最靚一刻🤣✨✍🏻 / 醬燒鯖魚▪️價錢:HK

✍🏻 / 燒糖心菠蘿

▪️價錢:HK$68

✍🏻 / 醬燒鯖魚
▪️價錢:HK$78
▪️美味指數:♥♥♥♥♥
大半條魚,見到微焦嘅魚皮都流曬口水,擠啲檸檬汁,清新又略咸,配酒一流,呢碟抵食😋✨

✍🏻 / 牛油燒翠肉瓜
▪️價錢:HK$32
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
每次食串燒都必叫翠肉瓜,因為厚切嘅翠肉瓜燒出嚟真係好正,爽脆多汁👍🏻✨

✍🏻 / 自家製醬汁燒豆腐
▪️價錢:HK$58
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
1碟有4舊豆腐,豆腐似係炸過,自家製醬汁同外脆食軟嘅豆腐好夾啊~豆腐迷表示滿意❤️✨
自家製醬汁燒豆腐

✍🏻 / 燒蜜糖雞翼
▪️價錢:HK$38
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
甜甜嘅雞中翼,燒得好靚,一串兩隻,配酒爽啦🍖✨
燒蜜糖雞翼

✍🏻 / Sapporo Beer
▪️價錢:HK$68/杯
▪️美味指數:♥♥♥♥♥
食串燒點少得一杯酒!男友同我都係愛飲大大杯嘅啤酒多啲,暢快啊🍻✨
2022-05-12
燒糖心菠蘿