@kan.teen夏威夷蓋飯🌴poke,意思解:切塊。係真係夏威夷嘅當地美食🥗而且主要係以切塊生魚片為主🍣同埋呢個飯係真係有受到日本文化影響🇯🇵好似日本個種海鮮蓋飯(かいせんどん)將啲材料鋪喺白飯上面🍚演變成而家嘅poke bowl🥥.👅經典雞肉 $78醬料都用上經典嘅凱撒沙律醬😆最重點嘅雞肉都好花心機 係慢煮雞肉有6,7舊🍗食落唔會好乾 肉質細嫩配料嘅蟹柳同玉子絲都比到勁足🍳呢個叫左壽司飯 超超超多飯😱不過我覺得啲飯硬左啲 一舊舊咁🤣.👅自選蓋飯 $88呢個叫左菇類做主角🍄同埋叫左沙律菜+壽司飯各一半咁樣叫會比較好 又有菜又有少少澱粉🤪叫咗呢個山葵蛋黃醬💚勁似一種味!!就係...章魚小丸子醬嘅味啊 好Q 呢個醬正啊~推薦><如果山葵再多啲就滿足了😚.🍻佢地嘅飲品都係日本直送🎌飲都飲得安落啲😙飲咗日本波子汽水 日本酒同埋 日本烏龍茶😂😂.哎呀仲有炸物食㗎呢度🔥不過今日去到無曬炸物(;´༎ຶД༎ຶ`)———PokéToké (旺角)旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖#kanteen旺角 #kanteen良心幫襯 #kanteen日本菜
@kan.teen

👅自選蓋飯 $88

呢個叫左菇類做主角🍄同埋叫左沙律菜+壽司飯各一半
就係...
———
PokéToké (旺角)
旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖
  • 經典雞肉