餐廳: Dim Sum Library
資訊:

2020-10-27 2139 瀏覽
位於太古廣場呢間fusion餐廳係Aqua𣄃下,我好早之前我已經book mark左,不過一直未有機會試,今日就襯住朋友生日一早book定位黎try try🥳😋擔擔湯包 $72/3件一咬落去啲湯已經湧出黎,做到皮薄餡靚,味道有少少酸辣,好似四川湯底咁,但又唔會辣過龍,做前菜夠晒開胃啊ˊᵕˋ)੭🥠海膽蟹肉春卷 $92/4件淨係個賣相已經好加分,點知食落仲有驚喜,海膽好新鮮,而且呢個配搭係出奇地match,食落好有層次感🐔雲南黑菌手撕脆皮雞 (必嗌) $210/半隻呢個係我同朋友評價最高既一碟,雞皮薄得黎燒到好脆好香口,配埋黑松露味既手撕雞🤤超級有驚喜,下次黎都一定要order🥘石鍋葱香鵝肝和牛炒飯 $258鵝肝配和牛一定無得輸( ´ ▽ ` )ノ啖啖飯都食到濃郁既鵝肝香味,鐘意食飯焦既你唔好錯過🦐蝦球蚊伊麵 $198呢碟菜係最後先上,由於之前食既野全部都好好味所以我地既期望都好高,但end up呢個伊麵係有少少失望,伊麵個汁好淡無咩味,不過蝦球都算爽口新鮮🥬花膠魚湯津白 $138整體不過不失,我覺得可以留啲quota試點心

😋擔擔湯包 $72/3件

🥠海膽蟹肉春卷 $92/4件

🐔雲南黑菌手撕脆皮雞 (必嗌) $210/半隻

🥘石鍋葱香鵝肝和牛炒飯 $258

🦐蝦球蚊伊麵 $198

🥬花膠魚湯津白 $138
整體不過不失,我覺得可以留啲quota試點心
蝦球蚊伊麵
雲南黑菌手撕脆皮雞