呢間佐敦嘅鐵板燒入口神秘,招牌掛得好高,隱閉到唔會覺得呢到有一間餐廳😂不過墨綠色及金色嘅內裏環境,配合昏暗燈光都幾有氣派~餐廳主打廚師發板嘅鐵板燒套餐,親民價就可以試到入門級套餐!晚餐$588包括沙律、海鮮、肉扒、炒飯、甜品,擺盤好似藝術品咁,超值呀😆// 點了兩份入門廚師發板套餐 ($588) // *°◦.煙三文魚沙律.◦°*格陵蘭煙三文魚鮮美帶鹹香,沙律菜以意大利黑醋、柚子醋調味,感覺好fresh又開胃,仲有粒龍珠果清新味蕾🥰 *°◦.鐵板海鮮 (每套餐各二品).◦°*⟠ 南非孔雀鮑魚配秘製蒜蓉醬鮑魚拆殼原隻上,食落爽口彈牙有鮮味,陣陣蒜蓉香衝擊味蕾😋⟠ 扇貝配黑松露牛油扇貝好juicy🤩陣陣黑松露飄香,搭配牛油呢個組合無得輸!⟠ 格陵蘭帶子配意大利黃瓜大大粒帶子燒得好香😍鋪上魚子醬,頓時顯得高貴,搭配下面嘅意大利黃瓜一齊食,口感清新、豐富層次感🤩⟠ 白鱔白鱔燒得香脆,啲魚油味出哂嚟🤣口感軟綿綿,沾七味粉一齊食帶點辣仲好香口!特別一提,餐廳喺海鮮旁加入分子料理嘅元素 — 以蝶豆花打成海鹽泡泡,將海鮮沾落去一齊食,可以提升鮮味,非常特別🥰*°◦.鐵板肉類 - 澳洲牛柳粒.◦°*牛肉

// 點了兩份入門廚師發板套餐 ($588) //
沙律

*°◦.煙三文魚沙律.◦°*
鐵板海鮮兩品

*°◦.鐵板海鮮 (每套餐各二品).◦°*
⟠ 南非孔雀鮑魚配秘製蒜蓉醬
鮑魚拆殼原隻上,食落爽口彈牙有鮮味,陣陣蒜蓉香衝擊味蕾😋
扇貝

⟠ 扇貝配黑松露牛油
扇貝好juicy🤩陣陣黑松露飄香,搭配牛油呢個組合無得輸!
帶子

⟠ 格陵蘭帶子配意大利黃瓜

⟠ 白鱔

澳洲牛柳粒

*°◦.鐵板肉類 - 澳洲牛柳粒.◦°*
牛肉揀咗五成熟,口感軟嫩但有點似七成熟,如果冇咁熟會更好🤣牛味幾重,可自行搭配蒜片、手磨wasabi及竹炭鹽食用~仲有粒好似mario蘑菇嘅櫻桃蘿蔔解油膩,好可愛🥰
炒飯

*°◦.炒飯.◦°*
用料有雞蛋、洋蔥、甘筍、蒜蓉,中間有隻彈牙嘅蝦,食到唔少甘筍多了份健康感覺🤣炒得好有鑊氣,粒粒分明好有飯香,而且仲帶焦脆口感😍
是日甜品

*°◦.是日甜品 - 柚子雪糕.◦°*
最後嘅甜品都好特別,表面有食用花做裝飾,除咗雪糕入面食到粒粒柚子皮外,仲創新加咗第二道分子料理 — 爆珠紅豆🫘口感好得意🤣整體感覺好fresh,清爽解油膩😍

// 另外散叫咗兩款小食 //
鵝肝多士

*°◦.鵝肝多士 ($138).◦°*
呢到嘅鵝肝多士非常特別,鵝肝同多士之間塗滿菠蘿醬、手打檸檬忌廉,製造出冰火口感🤩幾鐘意呢個創新做法,菠蘿醬中和鵝肝膩感,清新之餘仲好夾!

*°◦.鐵板焦糖多士 ($68).◦°*
再整多個甜品,多士煎得非常香脆,味道香甜好好味💗推薦!
美人梅酒

*°◦.月桂冠甘濃梅酒 (300ml) ($128).◦°*
濃郁梅果香氣,幾抵飲~

總結:價錢唔算貴,一場視覺與味覺雙重享受嘅用餐體驗
沙律
鐵板海鮮兩品